KOZAREV: Izmišljene izjave o zakasnelom obaveštavanju za odlazak Đurića na KiM
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

reakcija

KOZAREV: Izmišljene izjave o zakasnelom obaveštavanju za odlazak Đurića na KiM

Politika -

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev smatra da su izmišljene izjave o navodnom zakasnelom obaveštenju 23. marta o odlasku Marka Đurića na Kosovo i Metohiju i da su činjenice lako proverljive.

"U pisanoj korespondenciji u skladu sa Sporazumom o posetama zvaničnika, jasno se vidi da je informacija o odlasku Marka Đurića u Kosovsku Mitrovicu upućena u petak, 23. marta, u 9.44 sati prepodne, a ne po završetku radnog vremena, kako tvrdi navodni izvor iz NATO-a", saopštio je Kozarev.

Ukoliko su tačne informacije pojedinih beogradskh medija koji se pozivaju na neimenovane izvore u NATO, onda ona, naveo je Kozarev, "predstavlja zlonamernu dezinformaciju i dodatno svrstavanje uz Prištinu, a protiv regionalne stabilnosti".

Činjenice u vezi sa odlascima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u našu južnu pokrajinu su toliko lako proverljive da je gotovo neverovatno da bi se, ističe Kozarev, neko iz NATO-a "usudio da, izmišljajući fakte, javno laže i opravdava nasilje maskiranih bandita Prištine nad golorukim srpskim narodom".

"Zato smatram da je izjava o navodnom zakasnelom obaveštenju o odlasku Marka Đurića na Kosovo i Metohiju, koju je nekakav neimenovani zvaničnik NATO dao agenciji Beta, ili izmišljena, ili je možda uopšte nije dao neko iz Brisela već izvor iz Donjeg Prekaza", naveo je zamenika direktora Kancelarije za KiM.

Uostalom, pita Kozarev, zašto bi neko ko govori istinu bio citiran kao neimenovani izvor, jer anonimni izvor je "najčešće eufemizam za laž i spinovanje, a oni koji u ovako osetljivim stvarima sebi dozvoljavaju da zbunjuju javnost isfabrikovanim rekla-kazala informacijama, takođe nisu bez krivice".

On je istakao da se notornim lažima ne može prikriti činjenica da je napad na goloruki srpski narod, Marka Đurića i izabrane političke predstavnike Srba sa Kosova i Metohije bio najogoljeniji i ničim izazvan čin nasilja.

"O ulozi NATO-a u tom događaju dovoljno rečito govori slika pripadnika Kfora koji u blizini sale u Kosovskoj Mitrovici, u trenutku kada se događa nasilje, nonšalantno fotografiše, umesto da nasilje sprečava", zaključio je Kozarev u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track