ŠAROVIĆ (SRS): Bićemo u Hrtkovcima 6. maja; MILOJIČIĆ (DS): Danas ćemo doneti odluku
Foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

mup zabranio skup

ŠAROVIĆ (SRS): Bićemo u Hrtkovcima 6. maja; MILOJIČIĆ (DS): Danas ćemo doneti odluku

Politika -

BEOGRAD - Skup radikala u Hrtkovcima 6. maja biće održan bez obzira na zabrane, izjavio je danas zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović,dok funkcioner DS Radoslav Milojičić kaže da će ta stranka danas doneti odluku da li će pozvati pristalice da se okupe u tom mestu, kako su prvobitno planirali.

Šarović je pojasnio da su radikali nakon što je prvi put MUP zabranio okupljanje u Hrtkovcima uputili žalbu Upravnom sudu koji je poništio rešenje, da je usledila nova zabrana, ali i njihova nova žalba Upravnom sudu.

"Podneli smo žalbu Upravnom sudu, ponovo smo sigurni da će odluka biti ista. Velika sramota bi bila da Upravni sud koji je jednom poništio rešenje MUP-a drugi put donese drugačije rešenje", naglasio je funkcioner SRS.

foto: Beta/Dragan Gojić

Upitan šta ako skup ipak bude zabranjen, Šarović je rekao da će đurđevdanski, radilkalski uranak biti 6. maja u Hrtkovcima, da je to njihovo građansko pravo.

"Ne idemo tamo sa automatskim puškama, idemo goloruki da demonstriramo svoj politički stav. Idemo da se borimo za istinu. Po zakonu svaki skup je dozvoljen", rekao je Šarović za TV Prva.

On je izjavio da se u Hrtkovcima maja 1992. godine ništa loše nije desilo , da nijedan Hrvat nije proteran iz tog mesta, da niko nije ostao bez imovine.

Funkciner DS Radoslav Milojičić kaže da se u toj stranci nadaju da "sramni skup radikala neće biti održan" i da su protiv njegovog održavanja.

Kako kaže, stranka će danas doneti odluku da li će i demokrate biti istog dana u tom sremskom mestu.

"Ako bude odobren skup, pozvaćemo svoje pristalice da budemo tamo i da stanemo na stranu pristojne Srbije, da kažemo da ne želimo sukobe", rekao je Milojičić.

Upitan šta će raditi ukoliko i njima bude zabranjeno okupljenje, on je rekao da će poštovati takvu odluku MUP-a jer demokrate poštuje zakone ove zemlje za razliku od radikala.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track