ŽUJOVIĆ (LDP): Lično ćemo sprečiti Šešeljev skup u nedelju u Hrtkovcima
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Saopštenje

ŽUJOVIĆ (LDP): Lično ćemo sprečiti Šešeljev skup u nedelju u Hrtkovcima

Politika -

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) je danas saopštila da će "lično sprečiti" skup koji su radikali najavljivali u Hrtkovcima.

"Lično ćemo sprečiti Šešelja da u nedelju napravi bilo kakav performans ili da pokuša da širi mržnju i opet poziva na nasilje. Mora da se zna da u ovoj zemlji ima više pristojnih, normalnih i savesnih građana od putujućeg cirkusa Vojislava Šešelja, koji je samo hrabar nad nemoćnima i onima koji su u tom trenutku manjina", navodi se u pisanoj izjavi Đorđa Žujovića, člana Predsedništva LDP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima. Nakon odluke Upravnog suda da je Uprava policije bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna, MUP je u sredu ponovo zabranio taj skup.

Žujović, međutim, tvrdi, kako je preneo Biro za komunikacije te stranke, da država "nema mehanizme ili ne želi" da spreči skup radikala pa je potrebno da se građani sami organizuju i zaustave "divljanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i njegove nasilne horde".

"Kao što smo se na ulici nebrojeno puta suprotstavili radikalima, recimo dok su pokušavali da preimenuju Bulevar Zorana Đinđića u Bulevar Ratka Mladića, tako ćemo i u nedelju Šešelju da damo jasnu poruku - da ovde više neće upropašćavati nijedan život i da ga to što je lud ne abolira od počinjenih zločina koji su direktna posledica politike čiji je bio jedan od kreatora", navodi se u izjavi člana Predsedništva LDP.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track