FUNKCINER LDP NAKON INCIDENTA U HRTKOVCIMA: Nisam zabrinut za svoju bezbednost
Foto: Fonet/AP

reagovanje

FUNKCINER LDP NAKON INCIDENTA U HRTKOVCIMA: Nisam zabrinut za svoju bezbednost

Politika -

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović, koji je napadnut na skupu pristalica Srpske radikalne stranke u Jarku, izjavio je danas da ne strahuje za svoju bezbednost.

Prema njegovim rečima, grupa od oko 150 pristalica radikala nasrnula je na desetak pristalica LDP-a, a policija ih je razdvojila i potom pristalice LDP ispratila do autoputa.

"Nisam zabrinut za bezbednost, to su kukavice i pokazali su se kao kukavice", rekao je Žujović za B92.

On je objasnio da su članovi LDP došli u Jarak i razvili transparent na kojem piše da je Šešelj ratni zločinac, te da su u tom trenutku pristalice SRS, koje su bile udaljene na 15, 20 metara, "krenuli na njih", sa namerom da im otmu transparent.

"Mi smo se grupisali i nismo to dozvolili, a na megafon smo rekli ono što cela Srbija treba da zna, jer je to i presuda Haškog tribunala, da je Šešelj ratni zločinac i da mu treba oduzeti poslanički mandat", kazao je Žujović.

Naveo je da je čuo da je država najavila da će se ispitati ko su bili napadači i dodao da smatra da to nije teško utvrditi, jer su kamere zabeležile i sam napad.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za osobom koja je u mestu Jarak udarila predstavnika Liberalno demokratske partije, saopštio je ranije danas MUP.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet, Ap, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track