VUČIĆ I ERDOGAN O FAJNAL FORU EVROLIGE: U Beograd i Srbiju ste dobrodošli, želim vam da se osećate kao u svojoj kući
Foto: Predsedništvo Srbije

ankara

VUČIĆ I ERDOGAN O FAJNAL FORU EVROLIGE: U Beograd i Srbiju ste dobrodošli, želim vam da se osećate kao u svojoj kući

Politika -

Predsednici Turske i Srbije Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić dotakli su se na pres konferenciji i predstojećeg Fajnal fora, završnice košarkaške Evrolige, koji se igra u Beogradu, a na kojem će, među četiri najbolje ekipe, igrati i turski Fenerbahče, koji predvodi proslavljeni srpski stručnjak Željko Obradović.

Erdogan je, u svom obraćanju, podsetio da Fenerbahče igra u Beogardu na Fajnal foru, i da veruje da će, sa brojnim igračima iz Srbije, i ove godine, taj tim po drugi put osvojiti Evropski kup.

"To će predstavljati još jedan zajednički uspeh naših zemalja", rekao je turski predsednik.

U svom obraćanju i predsednik Vučić dotakao se košarke, prvo primetivši dve legende tog sporta, bivše reprezentativce Turske Mirsada Turkdžana, rođenog u Novom Pazaru i Hidajeta Turkoglua, čija porodica je poreklom iz Sjenice, kojima je zahvalio na prisustvu.

"Hvala vam što se ovde i što vam je stalo do dobrih odnosa Srbije i Turske", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je poručio da će Beograd biti dobar domaćin svim ekipama koje se sastaju.

"Mi u tri od četiri, a možda i u sve četiri ekipe, imamo igrače, a najviše Srba je u Fenerbahčeu, igrači Nikola Kalinić i Marko Gudurić, kao i legenda svetske košakre sa najviše ervopskih titula Željko Obradović", istakao je Vučić.

Ilustrujući koliko je veliko interesovanje za Fajnal for, Vučić je naveo da "nema više karata, koliko ljudi želi da dođe", te dodao da će doći i predsednik i premijer Litvanije na utakmice.

"U Beograd i Srbiju ste dobrodošli, želim vam da se osećate kao u svojoj kući", poručio je Vučić.

"Fajnal for 2018" Evrolige održava se od 18. do 20. maja u Štark areni, a branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok se moskovski CSKA sastaje sa Realom iz Madrida.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track