JEVTIĆ O INCIDENTU KOD KLINE: Sprečavanje raseljenih Srba da posete crkvu sraman čin
Foto: Beta/Branislav Božić

reagovanje

JEVTIĆ O INCIDENTU KOD KLINE: Sprečavanje raseljenih Srba da posete crkvu sraman čin

Politika -

Blokada puta i sprečavanje raseljenih da barem na jedan dan posete crkvu Svete Trojice u selu Petrič, kod Kline, je sraman čin koji ne donosi ništa dobro nikome ko živi na Kosovu i Metohiji, ocenio je ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Jevtić je naveo da je to nedopustivo, te da se incidentima kao što je današnji, kada je od jutros pedesetak Albanaca vozilima blokiralo prilaz crkvi Svete Trojice i sličnim, jednom mora stati na put.

Dodao je da je žalosno to što ovo nije jedini incident ovakve vrste, već da se ovako nešto često ponavlja.

"Imali smo više ovakvih situacija. Tužno je što se na ovaj način Srbima koji su raseljeni stavlja do znanja da na Kosovo i Metohiju nisu dobrodošli", rekao je Jevtić.

Naveo je da će iskoristiti svoj autoritet kod međunarodne zajednice, ali i političkih predstavnika Albanaca i nadležnih institucija na KiM kako bi ukazao na ozbiljnost situacije i na štetnost koju ovakvi događaji prouzrokuju.

"Posledice ovoga što se danas dešava su velike. Ovo nije samo sprečavanje raseljenih da posete crkvu i propovedaju svoju veru, ovo je i blokada svega onoga što pokušavamo da uradimo na planu povratka i opstanka Srba na Kosovo i Metohiju", istakao je Jevtić.

(Kurirr.rs/Tanjug/Foto: Beta/Branislav Božić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track