Jovanović (DSS): Cilj zamrznutog konflikta na Kosovu nije rat već jačanje Srbije
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Demokratske stranke Srbije

Jovanović (DSS): Cilj zamrznutog konflikta na Kosovu nije rat već jačanje Srbije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da cilj očuvanja zamrznutog konflikta na Kosovu i Metohiji nije rat već demografsko i ekonomsko jačanje Srbije.

Jovanović je za radio Glas Amerike ocenio da bi rešavanje kosovskog pitanja u aktuelnoj situaciji, u kojoj kako je naveo, pregovori ne idu na ruku Beogradu, predstavljalo potencijal za neke buduće sukobe.

"Logika je da sačuvate i da jačate državu. Neka konflikt bude zamrznut, za to vreme jačajte, demografski, ekonomski, pravite neku vrstu dobrog temelja ne za borbu i ratove nego za jači ekonomski i svaki drugi uticaj dok se situacija u svetu menja", naveo je lider DSS.

On je naveo i da širom sveta ima na desetine zamrznutih konflikata, od Zapadne Sahare, preko istočne Evrope, bivših sovjetskih republika, Pridnestrovlja do Kipra.

"Što se tiče ideje da treba odmrznuti konflikt zarad budućnosti naše dece - pod jedan, te dece neće biti, a pod dva, i ono što ostane će biti osudjeno da se bavi geopolitikom i ne daj Bože, nekim sukobima. Baš zato što mislim na budućnost i svoje dece, mislim da to sada ne treba dirati, jer ako diramo biće lošije po nas", kazao je Jovanović.

Predsednik DSS-a je dodao da onaj ko priča da se situacija u svetu ne menja u korist Srbije, "ne zna dovoljno".

"Zapadni svet nema snagu koju je imao 90-ih godina. Stvari se pomeraju, kreću. Ali ponavljam, to je samo kontektst koji može da bude dobar za nas. Glavni deo posla moramo sami da uradimo", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track