Najnovije vesti

ČEDA I ŠEŠELJ POSLE MIRDITE: Videli smo devedesete! Došli separatisti!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Jutro posle incidenta

ČEDA I ŠEŠELJ POSLE MIRDITE: Videli smo devedesete! Došli separatisti!

Politika

BEOGRAD - LIder liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je sinoćni protest pristalica SRS protiv organizovanja festivala "Mirdita, dobar dan!" pokušaj radikala da skrenu pažnju na sebe kroz incidente, dok lider SRS Vojislav Šešelj uzvraća da su učesnici sa KiM separatisti.

"Videli smo sinoć sve ono što smo gledali devedesetih, a to nas je, znamo, skupo koštalo", rekao je Jovanović gostujući na TV Pinku.

U istoj emisiji lider radikala je rekao da su skup organizovale nevladine organizacije koje odavno propagiraju nezavisnost Kosova i da su pozvali svoje istomišljenike sa Kosova koji su separatisti.

"Nema šta da se povezuju mladi, ako se ne reši politički problem. Ovo nije manifestacija savremene kosovske kulture, već savremene albanske kulture na Kosovu. Jer da je kosovska, trebalo bi da budu Srbi, Goranci, muslimani, Turci. Ovde su došli samo Albanci", navodi Šešelj.

Jovanović ističe da radikali nemaju preveliki značaj, ali da ga više zabrinjava tišina koja prati pokušaj mladih ljudi iz Bograda i Albanaca sa Kosova da se sastanu i izgrade nove odnose.

Žao mu je, dodaje, što je došlo do incidenata, jer je ovo peti put da Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje festival "Mirdita, dobar dan!" i da ranije nije bilo nikakvih provokacija.

Šešelj je rekao da radikali neće protestovati tokom tokom daljeg trajanja festivali, jer su sinoć rekli šta misle o svemu tome.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...