MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM VELIKE BRITANIJE: Važna uloga Srbije u promovisanju političke stabilnosti
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

sastanak

MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM VELIKE BRITANIJE: Važna uloga Srbije u promovisanju političke stabilnosti

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas, u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom, da Srbija ima važnu ulogu u promovisanju političke stabilnosti u regionu i napretku Agende povezivanja, kroz realizaciju infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja, kao i u okviru Transportne zajednice, čije sedište će biti u Beogradu.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, razgovarala sa britanskim ambasadorom o regionalnoj saradnji i predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu koji se održava u julu u Londonu.

Na sastanku je bilo reči o glavnim temama samita, koji se održava kao deo Berlinskog procesa, a koje uključuju ekonomsku stabilnost, bezbednost i politiku i nasleđe.

"Povezivanje će ostati jedno od važnih pitanja na agendi, zajedno sa digitalizacijom koja je važna zbog podsticanja preduzetništva", rekao je Kif.

Na sastanku je razgovarano i o inicijativi potpredsednice Vlade i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost o otvaranju regionalne kancelarije zapadnobalkanske šestorke za pitanje ravnopravnosti polova, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track