Interpol juri Koštunicu zbog Gadafijevog miliona!

Zoran Lilić otvorio Pandorinu kutiju

Interpol juri Koštunicu zbog Gadafijevog miliona!

Politika -

Svetska policija vodi istragu o tome gde je sve završio novac nekadašnjeg libijskog vođe, pa bi se tako moglo doći i do bivšeg šefa SRJ, kome je otišao jedan ček

Bivši predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica mogao bi da se, posle nekih svetskih ličnosti, i sam nađe pod istragom Interpola zbog milion dolara koje je svojevremeno navodno uzeo od nekadašnjeg libijskog vođe Moamera el Gadafija!

Naime, svetska policijska organizacija godinama vodi istragu o tome gde su sve završavale Gadafijeve pare, koga je finansirao i kakva je sudbina milijardi koje je posedovao. Nedavno se na udaru istražnih organa našao i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi, koji je priveden na ispitivanje jer je navodno za kampanju 2007. uzeo 50 miliona evra od Gadafija. Sagovornici Kurira ocenjuju da bi zato istraga lako mogla doći i do Koštunice, budući da je kod njega, prema tvrdnjama bivšeg šefa SRJ Zorana Lilića, završilo milion dolara koje je Gadafi poslao Slobodanu Miloševiću. Novac je ipak otišao kod Koštunice, gde mu se zatim gubi svaki trag, naveo je Lilić. Koštunica je odbio da govori da li su ovi navodi tačni i u čijim je sve džepovima završio Gadafijev novac.

Boža Spasić, bivši operativac DB, objašnjava da, iako je prošlo mnogo godina, može da se povede istraga o novcu koji je Gadafi navodno poslao državnom vrhu Jugoslavije. - Pod uslovom da je Gadafi stvarno poslao ček, svakako da i danas može da se postavi pitanje gde je novac. S druge strane, prošlo je mnogo vremena, pa je teže ustanoviti sve činjenice, a teško da će se od Gadafijevih ljudi nešto saznati o tome, jer je on bio tajnovita ličnost, finansirao je mnoge, od terorista pa nadalje. Pitanje je i zbog čega je on zapravo želeo da da novac Miloševiću, pa je suma završila kod Koštunice - navodi Spasić.

foto: Youtube Printscreen

I lider SRS Vojislav Šešelj kaže da se seća da je Gadafi, neposredno posle 5. oktobra 2000, poklonio milion dolara našoj državi. Država, kako navodi, od toga nije imala koristi, već su sve to međusobno podelili lideri DOS, a istraga bi mogla da utvrdi koliko je ko uzeo. - Gde je tačno otišao ček, ja ne znam. Ali pošto je novac bio na čeku, to nije teško utvrditi, jer je morao negde da se unovči. Inače, SRS nikad nije ništa dobio od Gadafija, ali smo ga podržavali i cenili kao prijatelja - navodi Šešelj.

Ivica Dačić Da li je i Tadić dobio nešto? Šef SPS Ivica Dačić prozvao je pre dve godine Borisa Tadića upitavši ga zašto je, dok je bio predsednik Srbije, više puta išao kod Gadafija, te šta je od njega sve dobio: - Tadić bi prvo morao da vrati orden koji je dobio od Gadafija, ali i da objasni zašto je za pet godina čak četiri puta bio kod njega u poseti. Pitanje je i da li je orden sve što je dobio ili tu ima još nešto.

Kurir/E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track