ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE PARAĆIN: Sporna pitanja rešićemo dijalogom
Foto: Beta

problemi lokanih samouprava

ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE PARAĆIN: Sporna pitanja rešićemo dijalogom

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, u razgovaru sa predsedniom opštine Paraćin Sašom Paunovićem, povodom žalbe koju je ta opština uputila Savetu Evrope, izjavila da će uložiti napore da se sva eventualno sporna pitanja razreše u dijalogu predstavnika ministarstava i lokalnih samouprava.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, lokalne samouprave ukazale su na probleme za koje smatraju da predstavljaju kršenje standarda lokalne demokratije, a žalbu koja je upućena Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, podržala je opština Čajetina, Grad Šabac i više od 400 odbornika iz više od 80 lokalnih samouprava.

Redovni sastanak Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope održava se u Istanbulu 28. juna i na tom sastanku će članovi Komiteta biti obavešteni o ovoj inicijativi.

Do narednog sastanka Komiteta, koji se održava u oktobru, trebalo bi zajedničkim naporima da bude uspostavljen dijalog između nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, kako bi se rešila otvorena pitanja.

Prvi korak je formiranje radne grupe, koju će voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a prvi sastanak biće održan već u ponedeljak. 2. jula, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track