Ubijeni Srbi povratnici kod Uroševca!

Ubijeni Srbi povratnici kod Uroševca!

Politika -
Predstavnik povratničkog sela Talinovac kod Uroševca Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana pronađeni mrtvi u svojoj porodičnoj kući

UROŠEVAC - Predsednik Opštine Uroševac Milan Janjić potvrdio je da su u petak veče predstavnik povratničkog sela Talinovac kod Uroševca Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana pronađeni mrtvi u svojoj porodičnoj kuci.

Janjić je rekao da je Ljiljana doputovala u Talinovac pre nekoliko dana, da od meštana niko ništa nije čuo jer se kuća Jevtića nalazi izdvojena na kraju sela.

Supružnike je ubijene pronašao komšija koji je došao u posetu. Euleks i kosovska policija su blokirali kuću i ne puštaju nikoga unutra, rekao je Janjić za Kim radio.

Jedan od predstavnika seoskog odbora Branislav Milenković izjavio je da su oko 22:10 u njegovu kuću došli policajci.

"Došao je i komandir kog poznajem i pitao me kad sam poslednji put video Jevtiće. Video sam ih juče, išli smo kombijem u Štrpce, odgovorio sam. Onda mi je on rekao da su njih dvoje ubijeni”, rekao je on.

Milenković je tražio da pet- šest srpskih porodica evakuišu iz sela u Štrpce na šta mu je policajac odgovorio da je selo puno policije i da ne brine za bezbednost.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić potvrdio je da je u selu Talinovac kod Uroševca bračni par Jeftić pronađen mrtav i da se pretpostavlja da je reč o ubistvu.

Rašić je rekao da je kosovska policija povodom ovog slučaja pokrenula opsežnu istragu u koju su uključene specijalne istražne jedinice sa centralnog nivoa i da su za sada nepoznate okolnosti pod kojima je došlo do ovog tragičnog događaja.

Jevtići ubijeni sa po jednim hicemMilovan i Ljiljana Jevtić usmrćeni su sa po jednim hicem iz vatrenog oružja, izjavio je regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši. Gaši je istakao da su forenzičari i dalje na licu mesta, da je obavljen informativni razgovor sa nekoliko osoba i da je kosovska policija u sklopu istrage obavila pretres nekoliko kuća. On je kazao da su tela ubijenog bračnog para prebačena na obdukciju.Gaši je dodao da kosovska policija nastavlja istragu u vezi sa ubistvom bračnog para Jevtić u selu Talinovac kod Uroševca, ali da za sada nema rezultata i da još nije poznat motiv ovog dvostrukog ubistva.Euleks vodi istragu

Portparol Misije EU na Kosovu Irina Gudeljević izjavila je Tanjugu da je Euleksov tužilac, zajedno sa lokalnim tužiocem, na čelu istrage o ubistvu dve osobe srpske nacionalnosti čija su tela pronađena sinoć u selu Talinovac kod Uroševca.Forenzički tim i istražitelji su bili u kući u kojoj su pronađena tela ubijenih, rekla je Gudeljević za Tanjug i dodala da dva preminula lica, muškarac i žena, imaju prostrelne rane. Portparolka Euleksa je rekla da je istraga u toku i zamolila je sve svedoke ili one koji poseduju bilo kakve informacije o ovom ubistvu da se se jave nadležnim organima.U selu Talinovac kod Uroševca sinoć su hicima iz vatrenog oružja ubijeni bračni par Milovan i Ljiljana Jevtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track