Josipović: Susret s Tadićem bio bi dobar signal

Samit u Dubrovniku

Josipović: Susret s Tadićem bio bi dobar signal

Politika -
Ali bolje bi, naravno, bilo da se sastanu oni koji vode svoje vlade, da sa srbijanske strane to bude predsednik ili premijer, ocenio je hrvatski predsednik

DUBROVNIK - Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je u Dubrovniku da bi njegov susret sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem bio jedan od dobrih signala, ali da bi bilo dobro da se sastanu i oni koji vode svoje vlade, a da sa srpske strane to budu predsednik ili premijer.

Josipović je novinarima na marginama Kroacija samita, govoreći o mogućem susretu s Tadićem koji je danas pre podne stigao u Dubrovnik, kazao da bi to bio, ako se sastanu, "jedan od dobrih signala", prenela je Hina.

"Ali bolje bi, naravno bilo da se sastanu oni koji vode svoje vlade, da sa srbijanske strane to bude predsednik ili premijer", ocenio je Josipović.

"Doći će verovatno i to vreme", kazao je Josipović i dodao kako je dobro što je skup u Dubrovniku upravo mesto gde se ljudi sastaju, jer to samo koristi hrvatskoj afirmaciji. Josipović je istakao i da je interes Hrvatske da ostane angažovana u regiji bez obzira što se nalazi pred ulaskom u Evropsku uniju.

On je izrazio spremnost Hrvatske da susedima pruži svu pomoć u evropskim integracijama i naglasio da je pored hrvatskih dobrih želja, u tome i hrvatski privredni i svaki drugi interes.

"Mi smo, što se tiče ulaska u EU, pred generacijskom zadaćom, ali naš interes ostaje i jako angažovanje u regiji", izjavio je Josipović novinarima.

Kroacija samit je tradicionalno godišnje okupljanje premijera, ministara i drugih predstavnika iz Evrope, SAD, NATO i drugih organizacija.

Ove godine po prvi put učestvuju i ministri spoljnih poslova Egipta, Maroka, Tunisa, Alžira i Libije, zemalja južnogSredozemlja i severa Afrike koje je početkom godine zahvatio talas pobuna protiv nedemokratskih režima.Skup se završava danas posle podne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track