Najnovije vesti

BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI, ŠEŠELJEV SIN OPLEO PO LONČARU: Rekao mu zašto ne može da bude ministar zdravlja, a onda se u raspravu uključio i Martinović
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Mladi radikal kritikovao predložene zakone

BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI, ŠEŠELJEV SIN OPLEO PO LONČARU: Rekao mu zašto ne može da bude ministar zdravlja, a onda se u raspravu uključio i Martinović

Politika

BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj kritikovao je danas predložene zakone kojima se reguliše oblast doniranja organa, tkiva i ćelija, ali i ministra zdravlja Zlatibora Lončara navodeći da on ne može da obavlja tu funkciju zbog nadimka "doktor Smrt".

"Obrazloženja zakona su tragikomična, zakoni bi trebalo da se povuku ukoliko poštujemo ljudska prava, ne treba pored svih postojećih represija primenjivati i one kojima se direktno napada ljudsko telo", rekao je Aleksandar Šešelj.

Poslanici danas raspravljaju o predlogu zakona o ljudskim ćelijama i tkivima i zakona o presadjvanju ljudskih organa koji predvidja da je svaki punoletni građanin potencijalni donor.

foto: Zorana Jevtić

Nakon kritike zakona, on je kazao i da ne može da ih obrazlaže ministar koji ima nadimak "doktor Smrt".

"Ja ne znam da li je to tačno, ali mediji pišu, ima slika sa pripadnicima zemunskog klana. Dakle on ne može da bude ministar dok se tako nešto ne reši", rekao je Aleksandar Šešelj.

Nakon toga ga je prekinuo predsedavajući parlamenta Vladimir Marinković, koji mu je poručio da mora da poštuje gosta, a reagovao je i ministar zdravlja koji je poručio sinu Vojislava Šešelja da treba još da čita.

"Iz svega ovoga zaključujem da vi još treba da čitate", rekao je Lončar.

foto: Zorana Jevtić

U raspravu se potom uključio i poslanik Srpske napredne stranke Alekandar Martinović koji je kazao da je predsedavajući Đorđe Milićević trebalo da opomene Aleksandra Šešelja.

"Zna se ko je u istoriji bio 'doktor Smrt', Jozef Mengele koji je vršio eksperimente 'in vivo' na ljudima, uporediti ministra zdravlja sa njim je neviđena bruka i sramota i morali ste da reagujete", kazao je Martinović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić/Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...