SRBIJA IM JE SUĐENA! POŠLI PACOLIJEVIM AVIONOM U BRISEL, A ONDA SE DESIO INCIDENT: Haradinaj, Veselji i Ljimaj zamalo završili u Srbiji!
Foto: EPA, AP

drama u vazduhu

SRBIJA IM JE SUĐENA! POŠLI PACOLIJEVIM AVIONOM U BRISEL, A ONDA SE DESIO INCIDENT: Haradinaj, Veselji i Ljimaj zamalo završili u Srbiji!

Politika -

Delegacija Prištine koja je stigla u utorak u Brisel, sa privatnim avionom ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, u kojoj su predsednik Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj, doživela je incident koji je mogao da ih odvede u ruke Srba, preneli su kosovski mediji.

Direktor TV Klan Kosova, Baton Hadžiu, koji je bio sa njima u avionu, objavio je vest, rekavši da je privatni avion Pacolija, u kojem se nalazila prištinska delegacija, imao incident jer je nepažnjom tornja za kontrolu letova u Tirani on leteo vazdušnom linijom teritorije Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, a taj vazdušni prostor kontroliše Srbija, piše Gazetametro.

Sve ovo koje, prema Hadžiu, zamalo da se završi u diplomatski incident, u kojem su tri nekadašnja ključna čoveka OVK, a sada lideri kosovskih institucija, srpske vlasti mogle da pritvore – izazvano je nemarom kontrole letenja u Tirani, koja je morala da da smernice avionu za Brindisi, a ne u zračni prostor Republike Srpske.

Hadžiu je rekao da je ovu situaciju Pacoli primetio, zahvaljujući kojem je sve i izbegnuto, jer je dao naređenje pilotu da se vrati u Tiranu.

Tako se delegacija vratila u Tiranu, a onda ponovo odatle vazdušnom linijom preko Brindizija otišla u Brisel, gde se članovi prištinske delegacije sada nalaze.

(Kurir.rs/Kossev, Gazetaexpress/Foto: EPA, AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track