ŽESTOK FAJT LJAJIĆA I ZUKORLIĆA! PLJUŠTE UVREDE! Ko je opasniji od Sulje, a ko je LUKAVI KRIMOS
Foto: Zorana Jevtić, Filip Plavčić

Leti perje kod Lidera Bošnjaka u Srbiji

ŽESTOK FAJT LJAJIĆA I ZUKORLIĆA! PLJUŠTE UVREDE! Ko je opasniji od Sulje, a ko je LUKAVI KRIMOS

Politika -

Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić, bošnjački lideri u Srbiji, još jednom su se brutalno obračunali!

Ministar je ocenio da je bivši muftija opasniji za narod od lidera BNV Sulejmana Ugljanina, koji inače ne priznaje srpsku vlast, zalaže se za otcepljenje Sandžaka i priznanje Kosova. Na to Zukorlić odgovara Ljajiću da je kriminalac.

A sve je počelo kada je Zukorlić optužio Ljajića da u dilu sa Ugljaninom

regrutuje "patriotske" i "antisrpske" glasove za izbore za nacionalne savete. Ljajić mu je juče žestoko odgovorio.

- Zukorlić je opasniji od Ugljanina. On zna da smo mu mi glavna prepreka da od Sandžaka napravi svoje privatno vlasništvo - rekao je Ljajić. Na to mu je Zukorlić žestoko uzvratio.

- Drž'te vuka dok lisica nosi kokoške. On ovim napadom skreće pažnju sa svoje licemerne politike. U Beogradu igra nalickanog, tolerantnog i skromnog političara, a u Sandžaku rukovodi ozloglašenim kriminalnim grupama preko članova svoje uže porodice. U Turskoj priča protursku, a u Bosni probosansku priču. Spasava Ugljanina, jer članovi SDA masovno prelaze u naše redove - tvrdi bivši muftija.

On se pita i kako je moguće da Ljajić, koji je potpredsednik Vlade, ima strateško partnerstvo sa Ugljaninom, koji se ovako ponaša. - Bez poluga vlasti Ljajić u Sandžaku ne bi imao više od 10 odsto glasova. Nakon tri decenije bavljenja politikom i 18 godina ministrovanja Ljajić ne može pokazati ni na jedan pozitivan rezultat u Sandžaku. Nijedan investitor za tri decenije nije došao u Sandžak, mladi se masovno iseljavaju, a kriminal i korupcija dominiraju svim strukturama pod vlašću Ljajića i Ugljanina - poručuje Zukorlić i predlaže Ljajiću i Ugljaninu da spasu narod i odu u političku penziju.

Najčešće uvrede kojima su se Ljajić i Zukorlić čašćavali: - kriminalac - hohštapler - politički mrtvac - probisvet - manipulant

Ugljanin tera po svom

Opet traži autonomiju

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin oglasio se juče ponovivši da će nastaviti da vodi političku borbu za autonomiju Sandžaka. Ugljanin je rekao da se nada da će se u Srbiji "pojaviti normalna i demokratski orijentisana politička opcija", oslobođena nacionalističke prošlosti, sposobna da reši pitanja Vojvodine, Sandžaka, Preševske doline i donošenja novog ustava.

I. K./ Foto: Zorana Jevtić, Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track