Jovanov (SNS): Navodi o Jorgovanki tračevi, izmišljotine i poluistine
Foto: Aleksandar Jovanović

zatražio od demokrata da objave imovinu svojih funkcionera

Jovanov (SNS): Navodi o Jorgovanki tračevi, izmišljotine i poluistine

Politika -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas navode demokrata o guvernerki Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković, ističući da su svi izneti navodi o njoj tračevi, izmišljotine i poluistone.

Funkcioner SNS Miloš Jovanov naveo je u saopštenju da su demokrate dovele zemlju do bakrotstva, a kurs od 78 dinara za jedan evro doveli na 120 dinara da je za vreme mandata Jorgovanke Tabaković kurs dinara stabilan, a da su smanjeni javni dug i inflacija i povećan rast BDP-a.

"Dakle, pošto je jasno da nemaju rezultate i argumente, bave se onim na šta ih tera bezgranična mržnja i što jedino znaju - da napadaju i blate tuđe porodice", naveo je Jovanov.

foto: Aleksandar Jovanović

On je zatražio od demokrata da objave imovinu svojih funkcionera i kažu kako je stečena i neka u tome krenu od njihovog nekadašnjeg lidera, a sadašnjeg vlasnika Dragana Đilasa, zatim i Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dušana Elezovića i, kakao ističe, "ostalih perjanica našeg propadanja". "Kada popišu njihovu imovinu, a za to će im trebati veoma mnogo vremena, biće jasno i zašto su im ekonomski rezultati bili katastrofalni i gde su završavale pare gradjana Srbije", naveo je Jovanov.

Demokratska stranka pozvala je danas Agenciju za borbu protiv korupcije da ispita prihode i tokove novca guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković. DS je pozvala Jorgovanku Tabaković da podnese ostavku zajedno sa, kako navode, "svim članovima mnogobrojne porodice na državnim jaslama i vrati nekretnine i novac u budžet, uključujući i tri debele kartice kojima bahato maše gladnom narodu".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track