Najnovije vesti

VUČIĆ SE SASTAO SA NORVEŠKIM AMBASADOROM: Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

sastanak na visokom nivou

VUČIĆ SE SASTAO SA NORVEŠKIM AMBASADOROM: Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, kojem je preneo da je Beograd posvećen miru i stabilnosti u regionu, i da upravo zbog toga u dijalogu sa Prištinom teži postizanju stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, ali koji podrazumeva uvažavanje naših državnih i nacionalnih interesa.

 

Vučić i Bjornstad su razgovarali o saradnji dveju zemalja, posebno u svetlu nedavne posete norveške premijerke Erne Sulberg, kao i o situaciji u regionu.

 

Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Norveške dobri, izrazivši posebnu zahvalnost zbog velike novčane i ekspertske pomoći, koja Norvešku svrstava u najveće donatore Srbiji.

 

On je izrazio nadu da će dobri politički odnosi podstaći i veću privrednu saradnju dveju zemalja, pre svega nove norveške investicije.

 

Ambasador Bjornstad je izrazio spremnost Norveške da na različite načine pomogne Srbiji na evropskom putu, kroz podršku neophodnim reformama, održivom ekonomskom rastu i stabilnom društvenom razvoju, sapštila je Pres služba Predsednika.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...