Najnovije vesti

VUČIĆ O RAZGRANIČENJU: Čuli ste Angelu Merkel, ako je ona protiv, mi to ne možemo da promenimo
Foto: Kurir

PREDSEDNIK NA GAZIVODAMA

VUČIĆ O RAZGRANIČENJU: Čuli ste Angelu Merkel, ako je ona protiv, mi to ne možemo da promenimo

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja na Gazivodama izjavio da nema podršku međunarodne zajednice, kao ni najmoćnije evropske sile za ideju o razgraničenju.

 

"Čuli ste Angelu Merkel i čuli ste šta su rekli Albanci", rekao je Vučić na pitanje novinara o razgraničenju.

 

foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

 

"Nismo blizu bilo kakvog dogovora, nemamo za to podršku Evropske zajednice, najmoćnije evropske sile, tako da je položaj Srba južno od Ibra veoma težak. Ma koliko mi ulagali, a ulažemo i ulagaćemo, oni moraju da žive svakodnevno, da rade. Ne pada nam na pamet da oni ostanu bez srpskog državljanstva. Ukoliko bi se sve ovo promenilo i rekli Vučiću mi jedva čekamo da čujemo tvoje predloge, biće daleko bolji život Srba", naveo je predsednik Srbije na Gazivodama.

 

On je naveo da izjava nemačke kancelarke o teritorijalnom integritetu nije ništa novo, kao i da su se tome "obradovali" u centralnoj Srbiji i njegovi politički protivnici.

 

foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

 

"Moja snaga je toliko minimalna u poređenju sa snagom Merkelove. Ona je najveći evropski lider. Ako ona kaže da se protivi ideji o razgraničenju, mi to ne možemo da promenimo. I eto radosti nekima", dodao je Vučić.

 

Predsednik Vučić trenutno je u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, a glavno obraćanje i skup zakazan je za sutra.

 

(Kurir.rs)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...