VUČIĆ O RAZGRANIČENJU: Čuli ste Angelu Merkel, ako je ona protiv, mi to ne možemo da promenimo
Foto: Kurir

PREDSEDNIK NA GAZIVODAMA

VUČIĆ O RAZGRANIČENJU: Čuli ste Angelu Merkel, ako je ona protiv, mi to ne možemo da promenimo

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja na Gazivodama izjavio da nema podršku međunarodne zajednice, kao ni najmoćnije evropske sile za ideju o razgraničenju.

"Čuli ste Angelu Merkel i čuli ste šta su rekli Albanci", rekao je Vučić na pitanje novinara o razgraničenju.

foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

"Nismo blizu bilo kakvog dogovora, nemamo za to podršku Evropske zajednice, najmoćnije evropske sile, tako da je položaj Srba južno od Ibra veoma težak. Ma koliko mi ulagali, a ulažemo i ulagaćemo, oni moraju da žive svakodnevno, da rade. Ne pada nam na pamet da oni ostanu bez srpskog državljanstva. Ukoliko bi se sve ovo promenilo i rekli Vučiću mi jedva čekamo da čujemo tvoje predloge, biće daleko bolji život Srba", naveo je predsednik Srbije na Gazivodama.

On je naveo da izjava nemačke kancelarke o teritorijalnom integritetu nije ništa novo, kao i da su se tome "obradovali" u centralnoj Srbiji i njegovi politički protivnici.

foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

"Moja snaga je toliko minimalna u poređenju sa snagom Merkelove. Ona je najveći evropski lider. Ako ona kaže da se protivi ideji o razgraničenju, mi to ne možemo da promenimo. I eto radosti nekima", dodao je Vučić.

Predsednik Vučić trenutno je u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, a glavno obraćanje i skup zakazan je za sutra.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja