KOSOVSKI ALBANCI NAPALI NOVINARKE DOJČE VELE NA KOSOVU: Na trenutak sam pomislila da se nećemo izvući
Foto: Tanjug

poseta vučića kosovu

KOSOVSKI ALBANCI NAPALI NOVINARKE DOJČE VELE NA KOSOVU: Na trenutak sam pomislila da se nećemo izvući

Politika -

Dve reporterke Dojče velea napadnute su tokom izveštavanja o blokadama puteva, ali su uspele da se vrate ka severu Kosova uz pomoć lokalaca i policije. „Na trenutak me je bio strah da nećemo uspeti da se izvučemo.“

Reporterke DW Sanja Kljajić i Elona Elezi napadnute su na putu za selo Banje u opštini Srbica odakle su izveštavale o blokadama puta u znak protesta zbog posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića. Njih dve su se parkirale automobil srpskih registarskih oznaka kod mesta Prekaz gde su se u tom trenutku nalazile jedinice KFOR.

Nakon povlačenja međunarodnih snaga, grupa od desetak demonstranata sa barikada ih je preteći okružila, govoreći da ih „provociraju“ tablicama i tražila od Sanje Kljajić da pokaže lične dokumente pošto ne govori albanski, kako bi videli da li je Srpkinja. „Na trenutak je izgledalo da nas neće pustiti da odemo“, kaže Kljajić.

Prema rečima novinarki, kosovska policija je reagovala profesionalno i držala demonstrante na odstojanju dok su im lokalni Albanci zaposleni na benzinskoj pumpi pomogli da skinu srpske tablice i krenu ka severu Kosova.

Sanja Kljajić je bila jedina novinarka iz Srbije koja na ovom delu puta izveštavala sa barikada. „Jasno je bilo da nisam dobrodošla čak ni kao novinarka DW. Momak koji mi je tražio ličnu kartu je bio vrlo napadan i na trenutak me je bio strah da nećemo uspeti da se izvučemo, jer su shvatili da sam iz Srbije“, kaže Kljajić.

Prema izveštajima Insajdera i agencije Tanjug, i novinari tih medija su napadnuti u blizini Banja kada su naišli na barikade.

(Kurir.rs/DW Foto: Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track