STEFANOVIĆ IZ LEVICE SRBIJE OTKRIVA: U toku su pregovori sa Tadićem i DSS o priključenju Savezu za Srbiju, a evo u kojoj će nam stranci biti sedište
Foto: Zorana Jevtić

"pregovori idu u dobrom smeru"

STEFANOVIĆ IZ LEVICE SRBIJE OTKRIVA: U toku su pregovori sa Tadićem i DSS o priključenju Savezu za Srbiju, a evo u kojoj će nam stranci biti sedište

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Levice Srbije (LS) i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS) Borko Stefanović izjavio je da su u toku pregovori sa vođom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem o priključenju tom Savezu i da ti "pregovori idu u dobrom smeru".

Stefanović je rekao da bi to priključenje predstavljalo pojačanje za SZS i da su vrata tog saveza otvorena za sve stranke koje su saglasne sa 30 tačaka zajedničkog programa.

Stefanović je rekao i da se sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) "ozbiljno razgovara", ali da se čeka da ta stranka donese odluku u svojim organima. On je najavio i formiranje odbora SZS-a u svim opštinama i gradovima Srbije, kao i da će se koristiti kapaciteti stranaka-članica.

"Sedište će, na primer, biti u prostorijama Demokratske stranke ili Narodne stranke, s tim da će biti jasno naglašeno da je to i sedište saveza.

Funkcionisaćemo kao Savez, bez predsednika odbora, ali će na lokalu savezi biti širi, budući da se već javljaju lokalne organizacije, s kojima nemamo dogovor na republičkom nivou", rekao je Stefanović.

(Kurir.rs/Beta/Blic/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track