MINISTARSTVO ODBRANE: Vučić naredio da se borbena gotovost očuva do daljeg
Ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

IZVRŠITI NAREĐENJE

MINISTARSTVO ODBRANE: Vučić naredio da se borbena gotovost očuva do daljeg

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio da se postignuti nivo borbene gotovosti očuva do daljeg, a o njegovoj eventualnoj promeni, doneće posebno naređenje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rano jutros Vučić je održao sastanak sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićm i ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, a kako se navodi u saopštenju, Mojsilović i Vulin referisali su o stepenu postignute borbene gotovosti i izvršenosti naredjenja koje im je dao.

foto: Printscreen

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog "energije, truda, spretnosti i brzine svih pripadnika Vojske Srbije", ali je isto tako izrazio duboku zabrinutost za sve što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, dodao je ministar odbrane, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je juče stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je direktoru policije Vladimiru Rebiću da sve specijalne i

posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU bili su rasporedjeni juče pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode. Oni su obezbeđivali posetu kosovskog predsednika Hašima Tačija jezeru Gazivode i prelazu Brnjak.

(Kurir.rs/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track