ŽENE DS TRAŽE ZAŠTITU OD UVREDA: Od Vojislava Šešelja to se takoreći očekuje
Foto: Printscreen/ Youtube, Printscreen, Beta/ Miloš Miškov

tražE ZAŠTITU ženA u parlamentu od uvreda I ponižavanja

ŽENE DS TRAŽE ZAŠTITU OD UVREDA: Od Vojislava Šešelja to se takoreći očekuje

Politika -

BEOGRAD - Forum žena Demokratske stranke (DS) osudio je mizoginiju i uvrede koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio poslanici Gordani Čomić i zatražio da se žene u parlamentu zaštite od uvreda, ponižavanja i stavljanja na stub srama.

Forum žena DS je naveo da je seksistička omalovažavajuća retorika postala deo ustaljenog vokabulara radikalskog predstavnika na mestu gde bi trebalo da se čuje glas građana i zastupaju njihovi interesi.

"Od Vojislava Šešelja to se takoreći očekuje. To što nakon svih skandala i nedopustivih pretnji i uvreda nije sprečen takav poslanički nastup koji direktno poručuje da koleginice koje zastupaju različite političke stavove mogu biti predmet poruge, govori o vladajućoj nomenklaturi koja prećutno podržava takvo ponašanje", navodi se u saopštenju.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je juče u Skupštini Srbije zatražio smenu Zorane Mihajlović sa mesta ministarke građevinarstva i uputio njoj i poslanici DS Gordani Čomić uvrede na koje predsedavajući sednicom Skupštine Srbije nije reagovao.

foto: Printscreen

Šešelj je rekao da je "protiv pravila elementarne logike" da Mihajlović bude ministarka i "van zdravog razuma" i rekao da "ne voli alapače koje se dočepaju vlasti pa misle da su sve i svja".

Na Šešeljeve uvrede reagovali su poslanici opozicije, zbog čega je lider radikala ministarki poručio: "Evo brane te ovi. Brane te ovi u čije ćeš redove, za mesec dva".

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je Šešelju da ne može ženi da kaže da je alapača i da zbog toga treba da ga bude sramota, na šta joj je on rekao: "Ti prvo obrij brkove pa dodji na sednicu".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube Printscreeen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track