Najnovije vesti

SRPSKA LISTA NAPUSTILA SEDNICU KOSOVSKOG PARLAMENTA Simić: Protivimo se usvajanju zakona o kosovskoj vojsci
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

reakcija

SRPSKA LISTA NAPUSTILA SEDNICU KOSOVSKOG PARLAMENTA Simić: Protivimo se usvajanju zakona o kosovskoj vojsci

Politika
13:04h

Poslanici Srpske liste napustili su danas sednicu kosovskog parlamenta nakon što je počela rasprava o zakonskim predlozima koji se tiču formiranja Bezbednosnih snaga Kosova (BSK).

Poslanik Srpske liste Igor Simić izjavio je da se njegove kolege odlučno protive usvajanju zakona koji se odnose na BSK, ali i njihovom stavljanju na dnevni red i razmatranju jer je to protivno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine i interesima srpske zajednice.

Simić je ocenio da bi sredstva koja se odvajaju za transformaciju BSK mogla da budu mnogo bolje uložena u stvaranje novih radnih mesta i poboljšanje života gradjana Kosova.

Prethodno je Skupština Kosova prihvatila zahtev Demokratskog saveza Kosova da predlozi tri zakona o Bezbednosnim snagama Kosova budu razmatrani u okviru prve tačke dnevnog reda današnje sednice.

Parlament je tako prihvatio zahtev šefa poslaničke grupe DSK Avdulaha Hotija koji je rekao da bi opozicija pod tim uslovima ostala u sali i učestvovala u raspravi i glasanju o tim zakonima.

U dosadašnjoj raspravi o nacrtu Zakona o Ministarstvu odbrane Kosova predstavnici svih drugih poslaničkih grupa su podržali usvajanje tog i dva druga zakona.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track