LJAJIĆ: Napad na Srbe pokazao da nismo blizu rešenja kosovskog pitanja
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

LJAJIĆ: Napad na Srbe pokazao da nismo blizu rešenja kosovskog pitanja

Politika -

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je danas da napad na vernike koji su obilazili manastire na Kosovu i Metohiji pokazuje da nismo blizu rešavanja kosovskog pitanja i da bi Srbi u toj pokrajni trebalo da izveste sve međunarodne organizacije o tim napadima.

"To neće rešiti problem, ali može da skrene pažnju na težak položaj", rekao je Ljajić i dodao da "to više nema veze sa bilo kojom politikom već elementarnim pravima i bezbednošću".

On je dodao da je svako osetljiv na ugoržavanje ljudskih, građanskih, manjinskih i ljudskih prava i da mu se čini da bi organizacije na Kosovu i političke i nevladine morale više o tome da vode računa.

Po Ljajićevim rečima ne postoji spremnost Prištine, ni demokratski legitimitet koji bi mogao da iznese pregovore sa Beogradom.

"Vidimo da je međunarodna zajednica očito zabavljena nekim drugim problemima i sve to naslućuje da ćemo mi još dugo čekati da to bude na dnevnom redu i da se ozbiljno počne reašavati kosovsko pitanje", zaključio je Ljajić.

Autobusi s vernicima iz Beograda napadnuti su u nedelju u kanjonu planinskog dela Hvosna, i oštećeni kamenicama.

Taj napad osudio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Djurić koji je ocenio da je to upozorenje kakva bi sudbina zadesila srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ukoliko bi ostale bez zaštite.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja