VUČIĆ UŽIVO IZ VARNE: Hvala Bugarskoj, Grčkoj i Rumuniji na podršci evropskom putu Srbije
Foto: Predsedništvo Srbije

Srdačan susret u Bugarskoj

VUČIĆ UŽIVO IZ VARNE: Hvala Bugarskoj, Grčkoj i Rumuniji na podršci evropskom putu Srbije

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas nedaleko od Varne na sastanku s premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, a na zajedničkoj konferenciji za medije, šef srpske države je istakao da je bilo reči o nekoliko važnih oblasti.

foto: Predsedništvo Srbije

"Razgovarali smo o energentskom povezivanju, sa čime smo upoznali i premijera Izraela Netanijahua, a zamolio sam ga za podršku i za tzv. balkansku rutu, koju smatramo najboljim rešenjem. Bilo je reči i o infrastrukturnim projektima, da stvari konkretizujemo i uključimo i Grčku. Zahvalni smo svim ovima zemljama na podršci Srbiji na evropskom putu, upoznao sam ih o situaciji u regionu Zapadnog Balkana, o nadi da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti i da ćemo izbeći incidente i probleme, a sačuvati mir i stabilnost", objasnio je predsednik Vučić.

foto: Predsedništvo Srbije

On je u nastavku istakao i zahvalanost izraelskom premijeru Netanijahuu na podršci, jer su Srbi i Jevreji prošli mnogo toga teškog u prošlosti, ali dodao i nadu u sve bolju saradnju u budućnosti.

1 / 2 Foto: Predsedništvo Srbije

"Nadamo se njegovom skorom dolasku u našu zemlju. svaki od ovih susreta je za nas veoma koristan, zbog razmene stavova o ključnim političkim pitanjima i za Balkan i čitav svet", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Foto: Predsedništvo Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track