SNS ODGOVORIO DVERIMA: Koristite dvostruke aršine kad negirate napad na aktivistkinju SNS Nadu iz Lučana
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

SNS ODGOVORIO DVERIMA: Koristite dvostruke aršine kad negirate napad na aktivistkinju SNS Nadu iz Lučana

Politika -

ČAČAK - Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) ocenio je danas da Dveri koriste "dvostruke aršine" negiranjem da je fizički napadnuta i povređena aktivistkanja SNS iz Lučana Nada Jovanović (64).

SNS je pre dva dana saopštio da je njihovu aktivistkinju i kandidatkinja za odbornika u Skupštini Lučani Nadu Jovanović nepoznati muškarac udario pesnicom u lice u ulazu jedne stambene zgrade dok je delila propagandi materijal.

Dveri su ocenile da je u pitanju "loša režija i gluma "jer na Jovanovićevoj "nije vidjena nijedna modrica, svedoka nije bilo ali je za to okrivljena opozicija i pre nego što se napad 'desio' ".

"Gotovo neverovatno zvuči kako od ničega može da se napravi novinska priča, 'afera', 'slučaj', posebno ako to ima bilo kakvu političku pozadinu, a sa druge strane ozbiljni incidenti predstavljaju kao gluma ili simuliranje, pa čak i razlog za zbijanje neslanih šala. Upravo smo ovih dana svedoci tih dvostrukih aršina", navodi se u današenjem saopštenju SNS. U saopštenju SNS se dodaje da dok se "naširoko i nadugačko" piše i polemiše o "navodnim pretnjama" upućenim nekadašnjoj odbornici Dveri u Nišu Jeleni DJordjević, članovi Saveza za Srbiju incident u kome je u Lučanima napadnuta kandidatkinja na listi SNS u medijima "pokušavaju da minimalizuju ili čak predstave kao novu igru naprednjaka".

SNS ističe da "nedvosmisleno i javno" osudjuje svaki vid nasilja u političkoj borbi i zalaže se za "sučeljavanje argumenata, a ne pesnica".

"Ipak, smeta i boli kada se svaki napad na aktiviste SNS izvragava ruglu, a navodne pretnje članovima drugih stranaka dižu na najviši mogući nivo, posebno kada za to nema ni jednog predočenog dokaza, ne zna se ko su osobe koje prete, već se sve svodi na izjave anonimnih izvora", navodi se u saopštenju.

SNS navodi da ih "ne bi čudilo" da iza pretnji upućenih Jeleni Djordjević stoje upravo Dveri, koje su prema oceni SNS "poznate po tome da se na najgrublji način razračunavaju sa svima onima koji napuste njihove redove".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track