PREMIJERKA BRNABIĆ U BRISELU: EU je zbir vrednosti, ne ćup novca
Foto: Tanjug/Marina Maksimović

Centar za evropske studije

PREMIJERKA BRNABIĆ U BRISELU: EU je zbir vrednosti, ne ćup novca

Politika -

BRISEL - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Centru za evropske studije u Briselu da za nju Evropa predstavlja zbir vrednosti, a ne ćup novca, te da je glavni spoljnopolitički cilj Srbije priključivanje EU.

"Članstvo u EU je strateški cilj Srbije. EU za nas nije ćup novca već set vrednosti kojima težimo zbog kvalitetnije života svih naših građana. Srbije ostaje posvećena politici mira i stabilnosti i jačanju saradnje u regionu", navela je predsednica vlade na svom tviter nalogu.

"Rok 2025. godine za ulazak u EU je veoma ambiciozan. To neće zavisiti samo od nas, već i od EU i zemalja članica", rekla je Brnabić.

Kako je istakla, Evropa je bila u pravu kada je oblikovala proširenje da bi Balkan učinila više stabilnim i integrisanim regionom.

"Ako bi EU ponudila Srbiji proširenje danas, rekla bih ne", rekla je Brnabić i zaključila da "moramo više da radimo", navodi na tviteru briselski Centar za evropske studije.

"Nepredvidivi potezi PR pretnja regionalnoj stabilnosti"

Brnabićeva kaže da je u razgovorima sa najvišim EU zvaničnicima ocenjeno da poslednji potezi Prištine ugrožavaju regionalnu stabilnost. Brnabić, koja boravi u Briselu, naglasila je da će Srbija ostati pouzdan partner EU.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Marina Maksimović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track