SERGEJ UMESTO SAŠE JANKOVIĆA: Glumac ide na čelo PSG?!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

U PSG očekuju kandidaturu

SERGEJ UMESTO SAŠE JANKOVIĆA: Glumac ide na čelo PSG?!

Politika -


Izborna skupština pokreta zakazana za 26. januar, konačna lista kandidata do 18. januara

Glumac Sergej Trifunović mogao bi da nasledi Sašu Jankovića na liderskoj poziciji Pokreta slobodnih građana. Njegovu kandidaturu očekuju i u PSG, jer funkcioner ovog pokreta i zasad jedini prijavljeni kandidat Aleksandar Olenik kaže za Kurir da i on ima informacije da Trifunović ima nameru da kao kandidat nastupi na izbornoj skupštini 26. januara.

- Čuo sam od saradnika i prijatelja da mu je to namera. Videćemo, uostalom, ko će biti kandidati, jer do 18. januara se mogu podneti kandidature. Zasad sam samo ja formalno kandidat - objašnjava Olenik.

Ipak, Sergej Trifunović juče nije otkrivao svoje namere.

- On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem - izjavio je glumac za Betu.

Politički analitičar Milan Nikolić ocenjuje da bi PSG imao bolju perspektivu ukoliko bi kormilo preuzeo Trifunović, ali samo ukoliko "umiri" svoje javne nastupe.

- Uvek je bolje da lider bude poznata ličnost. Trifunovićevi nastupi su iskreni i temperamentni, a to u politici nisu najpoželjnije veštine. Ukoliko bi poveo PSG, morao bi da bude pažljiviji u javnom obraćanju, jer politika je veština pravljenja kompromisa - objašnjava Nikolić za naš list.

Saša Janković se 17. decembra 2018. povukao s mesta lidera PSG.

(I.K./Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja