TERORISTI U HAGU: Iz Prištine poleteli avioni sa zločincima iz OVK! Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku prvi na saslušanju
Foto: Profimedia

Zločinci pred sudom

TERORISTI U HAGU: Iz Prištine poleteli avioni sa zločincima iz OVK! Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku prvi na saslušanju

Politika -

Izvesno je da se u avionima ne nalaze bivši "šef" takozvanog "glavnog štaba" "OVK" Sulejman Seljimi, čije je saslušanje odloženo zbog bolesti, te Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova i Metohije

PRIŠTINA - Tri manja civilna aviona poletela su večeras sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalaze bivši pripadnici terorističke tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" ("OVK") koji će narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine "OVK", preneo je RTS.

Prištinski advokat Tom Gaši navodi da će u prvoj grupi biti saslušani takozvani "komandanti" "operativnih zona Lap i Drenica" Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.

Neposredno posle poletanja nije bilo poznato ko se tačno nalazi u tim avionima, ali su izvori u Prištini naveli da su ka Hagu poleteli bivši pripadnici terorističke "OVK", koje će saslušati istražitelji specijalnog suda za zločine "OVK".

Izvesno je, međutim, da se u avionima ne nalaze bivši "šef" takozvanog "glavnog štaba" "OVK" Sulejman Seljimi, čije je saslušanje odloženo zbog bolesti, te Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova i Metohije.

Bivši "komandanti" "operativnih zona Lap i Drenica" Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku u Hag će otputovati naredne sedmice.

"Imamo informaciju da će u prvoj grupi, koja bi trebalo 14. januara da da izjave pred Specijalnim sudom, odnosno u kancelariji specijalnog tužioca, biti "komandanti" Rustem Mustafa, zvani Remi, i Sami Ljuštaku.

Oni su se odazvali pozivu", rekao je za RTS prištinski advokat Tom Gaši, čija kancelarija brani nekadašnjeg "šefa glavnog štaba" "OVK" Sulejmana Seljimija.

"Pozvano je još desetak pripadnika bivše "OVK", međutim, oni imaju neki drugi redosled. Oni su Hag pozvani u svojstvu svedoka ili okrivljenih.

Mislim da je većina u svojstvu okrivljenih", rekao je Gaši, navodeći da su u toku pregovori sa Specijalnim tužilaštvom da Seljimi bude saslušan u Prištini.

Gaši je, takođe, naveo i da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji takozvani "komantanti" "OVK".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track