VUČIĆ DOMAĆIN PAHORU: Predsednik Slovenije u ponedeljak u zvaničnoj poseti Srbiji
Foto: Beta/Emil Vaš

doček ispred palate srbija

VUČIĆ DOMAĆIN PAHORU: Predsednik Slovenije u ponedeljak u zvaničnoj poseti Srbiji

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić biće u ponedeljak domaćin predsedniku Slovenije Borutu Pahoru, koji stiže u zvaničnu posetu Srbiji.

Ceremonija dočeka biće priređena ispred Palate Srbija, za kada je predviđeno da se Vučić sastane sa slovenačkim predsednikom.

Nakon tet-a-tet sastanka, planiran je i sastanak delegacija Srbije i Slovenije, nakon čega su predviđene izjave za medije Vučića i Pahora. Najavljeno je i otvaranje poslovnog foruma Srbija - Slovenija.

Kako su ranije naveli slovenački mediji, Pahor će sa Vučićem razgovarati o poboljšanju bilateralnih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje između dve zemlje.

Tokom posete biće reči i o napretku Srbije u njenim nastojanjima da se pridruži EU, situaciji u regionu i drugim aktuelnim međunarodnim pitanjima vezanim za migracije, bezbednost i budućnost EU.

Pahor će Srbiju posetiti u pratnji delegacije predstavnika poslovne zajednice, kao i ministra kulture Dejan Prešičeka, državnog sekretara Ministarstva kulture Jana Škoberna, državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Simone Leskovar i državnog sekretara Ministarstva ekonomije Eve Štavs Podlogar.

Srbija je Sloveniji 10. najvažniji trgovinski partner, a bilateralna trgovina premašuje milijardu evra po godini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track