UNAPREĐENJE ODNOSA: Vučić pozvao Erdogana u posetu Srbiji
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

UNAPREĐENJE ODNOSA: Vučić pozvao Erdogana u posetu Srbiji

Politika -

Predsednici su u telefonskom razgovoru pomenuli unapređenje bilateralnih odnosa i naglasili "čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama obogaćuju odnose dveju zemalja, koji su već na visokom nivou, kako politički, tako i ekonomski"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da uskoro poseti Srbiju, kako bi bila održana Druga sednica Visokog saveta za saradnju i dogovorena dalja bilateralna politička i ekonomska saradnja, saopštio je Vučićev kabinet.

Predsednici su u telefonskom razgovoru pomenuli unapređenje bilateralnih odnosa i naglasili "čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama obogaćuju odnose dveju zemalja, koji su već na visokom nivou, kako politički, tako i ekonomski".

Predsednik Srbije je zahvalio Erdoganu na novim investicijama kompanija iz Turske, kao i na zakonu o izvozu junetine iz Srbije u Tursku.

Takođe je zahvalio za podršku izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, jer je bolje infrastrukturno povezivanje Srbije i BiH ujedno i podrška miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao da poseta Erdogana 2017. Srbiji bila značajna, naglasivši da bi tokom ovogodišnje posete zajednički obeležili i 140 godina diplomatskih odnosa.

Erdogan je izrazio zadovoljstvo što je trgovinska razmena u 2018. godini prvi put premašila milijardu evra i da očekuje da ta razmena bude još veća, posebno posle usvajanja zakona o slobodnoj trgovini sa Srbijom u turskom parlamentu.

Predsednik Turske je rekao da podržava politiku mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, koju vode Srbija i Vučić, i dodao da će Turska učiniti sve, ne samo da održi, već i da unapredi "izuzetno prijateljske odnose sa Srbijom", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track