Najnovije vesti

VUČIĆ ZABRINUT: EU ne može da izvrši jači pritisak na Prištinu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

sastanak sa italijanskim ambasadorom

VUČIĆ ZABRINUT: EU ne može da izvrši jači pritisak na Prištinu

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zabrinutost zbog stava Prištine da, uprkos pritiscima međunarodne zajednice, ne povuče takse na srpsku robu, kao i nemogućnosti Evropske unije da izvrši jači pritisak na prištinske vlasti.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom, naglasio da će se Srbija vratiti dijalogu samo nakon povlačenja taksi.

Predsednika Srbije i italijanski ambasador razgovarali su o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj poseti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa i dodao da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje. Tome će doprineti i poseta premijera Kontea, koju dvojica sagovornika vide kao znak dobrih odnosa dveju zemalja i kao priliku za jačanje ekonomske saradnje.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Lo Kašo je naglasio da će ovo biti nova faza političkog dijaloga između Italije i Srbije i da će, ubrzo nakon posete italijanskog premijera Srbiji, organizovati posetu predsednika Vučića Italiji, što će pokazati pravi partnerski odnos dveju zemalja.

"Poseta pokazuje koliko Italija podržava evropsku perspektivu Srbije i celog regiona", istakao je ambasador Lo Kašo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...