ČLANSTVO PROTIV LIDERA PARTIJE: Boško je u kandžama masona!
Foto: Damir Dervišagić/Dragana Udovičić

PoBUNA u DVERIMA

ČLANSTVO PROTIV LIDERA PARTIJE: Boško je u kandžama masona!

Politika -

Članovi i glasači Dveri su žrtve prevare i izdaje koju sprovodi rukovodeća interesna kasta sa Boškom Obradovićem na čelu, koji čini sve da uništi pokret, tvrdi poslanik i član predsedništva Dveri Zoran Radojičić. Obradović, kako tvrdi, lažira finansijske izveštaje Dveri, krije finasijere i potkrada državnu kasu i kasu pokreta.

Uz to, njegovi bliski saradnici su masoni i oni koji se na stranačkim sednicama zalažu za priznavanje nezavisnosti Kosova, što je nespojivo s programom Dveri.

Interesni lobi

- Interesni lobi se dugo širio u pokretu, osvajao sve više uticaja i uklanjao svakoga ko bi mu se suprotstavio, što je dovelo Dveri na ivicu nestanka - navodi Radojičić u pismu svojim stranačkim kolegama i članovima Dveri. Radojičić upozorava da su Dveri "na ivici nestanka" zbog delovanja rukovodeće interesne grupe:

foto: Nebojša Mandić

- Ceo vrh stranke zna da je Marija Janjušević mason. Pripadnost masoneriji je nespojiva sa Dverima. Znamo i da se nudila SNS, da pređe kod njih, ali su je čak i oni odbili. Mnogi znaju i za Slobodana Dimovića i njegove stavove koji su suprotni programskim aktima Dveri. On se na sednicama predsedništva javno zalagao za priznanje nezavisnosti Kosova.

Misteriozni finansijeri

Radojičić priznaje da se finansijeri Dveri kriju od države, članova i funkcionera stranke.

- Niko od nas ne zna stvarne tokove novca, a brojni saborci su uvučeni u kriminal ili, na pravdi boga, provlačeni kroz blato i saslušavani u policiji. Gde je novac i ko je potkradao budžet države i Dveri? Moramo to isterati na čistac. O trošenju novca diskreciono je odlučivalo nekoliko ljudi, u prvom redu Obradović, Dimović i Jugoslav Kiprijanović. Sa delom tog novca su kupovani ljudi i stvarana je interesna kasta u Dverima, koja je i najveći kancer Dveri.

Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Božidar Spasić kaže da je opasno ako se u desničarskim organizacijama, kakvima se predstavljaju Dveri, nađu masoni jer oni mogu biti pripadnici lože čiji je cilj ekstemističko delovanje.

foto: Zorana Jevtić

- To pokazuje kakav je karakter opozicije. Nije isključeno ni da je mason član neke lože čiji je cilj lobiranje za ostvarivanje interesa sa Zapada, što može biti problematično imajući u vidu problem Kosova - komentariše Spasić.

Obradović juče nije odgovarao na pitanja Kurira.

B. Bojić/Foto:Damir Dervišagić/Dragana Udovičić

Zahtev Hoćemo stranačke izbore

Radojičić navodi da su odbori u rasulu i na su Dverima neophodni izbori:

- Moramo da formiramo nepristrasnu komisiju koja bi ispitala sve odluke organa Dveri i otklonila, te sankcionisala falsifikate, zatim ispitala finansijske tokove i odlučivala o svim disciplinskim prijavama protiv Noga, ali i protiv Obradovića, Kiprijanovića, Janjuševićeve, Dimovića i svih drugih. Takođe, potrebni su nam izbori u stranci, prvo sabori opštinskih i gradskih organizacija, a onda i izborni sabor.

Izdaja Obradović nas na prevaru uvukao u SZS

Radojičić smatra i da je korak u izdaji izvornog programa Dveri ulazak u Savez za Srbiju.

- Tu odluku je na prevaru doneo Obradović i klika oko njega. Od 30 tačaka sporazuma Saveza, dobili smo nekakav ugovor s građanima, gde nema ničega iz naše politike... KiM su sklonjeni u zaborav, a EU se povampiruje.

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track