POKRAJINSKA VLADA: Najavljen program 16. Beogradskog festivala igre
Foto: Pokrajinska vlada

POKRAJINSKA VLADA: Najavljen program 16. Beogradskog festivala igre

Srbija -

Danas je u Pokrajinskoj vladi održana konferencija povodom 16. Beogradskog festivala igre, koji će se održati od 22. marta do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu.

Pod sloganom „Emocija“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog programa predstaviće 16 trupa iz 11 zemalja.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da Beogradski festival igre prerasta u nacionalni i da je inicijalni naziv festivala, kroz trajanje i kvalitet koji je pokazao, prevazišao naše okvire i ušao na velika vrata svetske kulturne i muzičke scene.

- Beogradski festival igre je svojim kvalitetom sa sobom doneo jednu vrstu snažnog umetničkog izraza koji se prožima daleko izvan naših granica. Svojim sadržajnim programom zauzeo je svoje mesto na svetskoj sceni i stoga će Pokrajinska vlada i narednih godina podržavati njegov razvoj i sve programe koje realizuje - rekao je predsednik Mirović.

Velika imena svetskog plesa, muzike i baleta koja dolaze u našu zemlju, dodao je on, potvrđuju sjajnu reputaciju ovog festivala.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević rekla je da je ovaj festival prevazišao granice u svom kvalitetu i očekivanjima, ocenivši da baletska scena u Srbiji može da stane rame uz rame sa svetskim baletskim trupama.

- Imamo privilegiju da sarađujemo sa Pokrajinskom vladom i Gradom Novim Sadom duži niz godina i bez njihove podrške ovaj festival ne bi mogao da se razvija i realizuje. Radujemo se što će naš program u Novom Sadu po 15. put videti publika i po treći put u Vršcu - izjavila je osnivač i direktor Beogradskog festivala igre, Aja Jung.

Trupe savremene igre, 25. koreografskih komada i 25 sola i dueta iz Grenobla, Liona, Rima, Barselone, Frankfurta, Tel Aviva, Haga, Seula, Montreala, Štutgarta, Filadelfije i Johanesburga, predstaviće se publici, a zatvaranje festivala biće upriličeno u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track