SKUPŠTINA VOJVODINE: Deo opozicije bojkotuje zasedanje
Foto: Beta/Dragan Gojić

na dnevnom redu ukupno 6 tačaka

SKUPŠTINA VOJVODINE: Deo opozicije bojkotuje zasedanje

Politika -

NOVI SAD - Deo poslanika opozicije u Skupštini Vojvodine danas je bojkotovao rad tog parlamenta, a među njima su poslanici Demokratske stranke (DS).

Šef odborničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Goran Paunović rekao je novinarima da DS bojkotuje rad parlamenta i da je "uz narod koji protestuje na ulicama". Poverenik Narodne stranke i pokrajinski poslanik Borislav Novaković nije prisustvovao sednici.

Poslanička grupa Alternativa za Vojvodinu - Mađarski pokret - DZVM - Nova Srbija, napravili su i mali protestni performans u holu skupštine i napustili zasedanje. Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine učestvovali su u raspravi, kao i poslanici Srpske radikalne stranke.

Na dnevnom redu je ukupno šest tačaka, medju kojima je godišnji izveštaj Pokrajinskog zaštitnika gradjana - ombudsmana za 2018. godinu i predlog Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima Autonomne pokrajine Vojvodine.

Poslanici raspravljaju i o izveštaju o raspolaganju javnom svojinom Pokrajine, kao i o izveštaju o radu Zavoda za ravnopravnost polova, dok će biti i kadrovskih promena kod izbora predsednika i članova skupštinskih odbora.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track