ZORANA MIHAJLOVIĆ: Za protest u subotu odgovornost je na SzS
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Odgovornost za protest u suotu je na SzS

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Za protest u subotu odgovornost je na SzS

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, rekla je danas da je najveća odgovornost za ono što se bude dešavalo u subotu na protestu u Beogradu na liderima Saveza za Srbiju, kao i da se nada da će ovog puta skup proći bez nasilja.

- Kad neko organizuje protest i poziva da na njega dođu građani iz cele Srbije, onda preuzima i odgovornost za ono što će se na protestu dešavati. S obzirom na incidente koje je opozicija izazivala prethodnih sedmica, nadam se da lideri Saveza za Srbiju ne planiraju slične stvari i ovog puta, zbog bezbednosti Beograđana i svih građana koji budu došli u Beograd na njihov poziv. Dakle, uzdržite se od nasilja, tako se ne pokazuje ljubav prema svojoj zemlji, kaže

Mihajlovićeva.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ona dodaje i da deo opozicije koji poziva

građane da "ne nasedaju na provokacije vlasti" treba pre svega da pogleda u svoje redove.

- Boško Obradović izazvao je niz incidenata u Narodnoj skupštini, njegovi aktivisti napali su novinarke TV Pinka, nedavno je nasilno upao na RTS, a isto je pokušao i pre neki dan ispred Skupštine grada Beograda. Ako se već boje provokacija, možda bi trebalo da prvo obrate pažnju na Obradovića, kao i na sve druge koji su s njim učestvovali u incidentima proteklih sedmica, uključujući Đilasa, Jeremića, Bastaća, Stefanovića i druge, kaže Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track