ĐURIĆ: Srpskom narodu na KiM ukinuta sva politička prava
Foto: Printscreen Kurir TV

reagovanje

ĐURIĆ: Srpskom narodu na KiM ukinuta sva politička prava

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić , izjavio je danas da sprečavanje predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije jeste čin kojim su srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava.

"Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno", naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Najavio je da će odluka o daljim koracima biti doneta nakon konsultacija sa predsednikom Srbije, vlade i političkim predstavnicima Srba sa KiM.

"Predstavnici fašističkog i šovinističkog pokreta Samoopredeljenje u prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisiji danas su uveli mere nacionalne segregacije a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu", naveo je Đurić.

Jedno je sasvim sigurno, ističe Đurić, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava, jer se, kako kaže, "ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom".

"Neverovatno je i da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine", poručio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track