DA SE NIKAD NE ZABORAVI: 5 dečaka stradalo je u bombardovanju na današnji dan, najmlađi je imao 3 godine! 1.000 aviona bombardovalo je Srbiju noć i dan
Foto: EPA/Vladimir Vetkin

kasetne bombe prekinule detinjstvo

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: 5 dečaka stradalo je u bombardovanju na današnji dan, najmlađi je imao 3 godine! 1.000 aviona bombardovalo je Srbiju noć i dan

Društvo -

BEOGRAD - Pet dečaka je poginulo, a dvojica su teško ranjena od eksplozije kasetne bombe koju su NATO agresori bacili na selo Doganovići, 15 kilometara od Uroševca. Napad se dogodio oko podneva, a poginuli dečaci bili su uzrasta od tri do 15 godina.

U toku noći na Niš je ispaljeno 26 projektila. Gađani su aerodrom i Mašinska industrija. Deo grada je ostao bez vode i struje. Jedna kasetna bomba izbačena je na ranžirnu stanicu kod sela Popovac, povređena je jedna osoba. Projektili su ispaljeni i na selo Džikolja na planini Jastrebac.

NATO agresor je dejstvovao i po Novom Sadu. Meta napada su bili Rafinerija nafte u kojoj su pogođena dva rezervoara i Žeželjev most. Pričinjena je velika materijalna šteta.

NATO je ponovo gađao selo Lađevci kod Kraljeva. Pričinjena je velika materijalna šteta na privatnim kućama. U naselju Bogutovac bombardovano je stovarište Beopetrola.

Američki sekretar za odbranu, Vilijam Koen, naredio je da se u Albaniju pošalju tenkovi, oklopna vozila i nova artiljerijska oruđa, kao i novih 2.000 vojnika.

Prema pisanju „Tajmsa", komandant NATO snaga, general Vesli Klark, zatražio je, na samitu alijanse u Vašingtonu, još 400 aviona za napade na SR Jugoslaviju, čime bi se broj letelica koje učestvuju u bombardovanju popeo na 1.400.

Američki dnevnik „Herald tribjun" je objavio da je „posle mesec dana vazdušne kampanje na Balkanu Jugoslavija izdržala 3.000 vazdušnih napada i da ne pokazuje znake posrtanja".

(Kurir.rs/Ministarstvo odbrane)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track