Najnovije vesti

DAČIĆ O SASTANKU TAČIJA I RAME: Izjave o ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica i pripajanju tri opštine sa juga Srbije vrhunac bezobrazluka
Foto: EPA Andrej Cukic

reagovanje

DAČIĆ O SASTANKU TAČIJA I RAME: Izjave o ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica i pripajanju tri opštine sa juga Srbije vrhunac bezobrazluka

Politika

BEOGRAD - Današnji sastanak albanskog premijera Edija Rame i Hašima Tačija u Tirani pred početak Samita Brdo Brioni na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica Albanije i Kosova, kao i o pripajanju tri opstine sa juga Srbije Kosovu - vrhunac je bezobrazluka albanskih političara, poručio je večeras šef diplomatije Ivica Dačić.

Dačić istovremeno ukazuje da se na ovakve ideje o promeni granice ne reaguje, čak ćute i oni koji se neprestano pozivaju na "sveti princip" nepromenljivosti granica.

"Saopštiti zahtev za stvaranje Velike Albanije neposredno pred početak Samita, koji ima za cilj regionalnu saradnju, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu", kaže Dačić za Tanjug i pita:

foto: AP

"O čemu sada predsednik Aleksandar Vučić uopšte ima da priča sa Federikom Mogereni ili sa drugim svetskom zvanicnicima dok se svi prave gluvonemi pred ovakvim otvorenog pretnjama velikoalbanskog faktora?", rekao je Dačić.

Gde su sada, pita šef srpske diplomatije, svi oni koji pominjaše do juče navodno sveti princip nepromenjivost granica.

"Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji. Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije I Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri opštine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršila je dara meru: nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima sirom sveta, dok se jasno ne osudi ovaj velikoalbanski dogovor Tacija i Rame", poručuje Dačić.

Kako kaže, mi mozda jesmo mali, ali nismo glupi da ne vidimo da se, dok mi razgovaramo o kompromisu, iza naših leđa toleriše stvaranje Velike Albanije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...