VESIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ĐILASA I VIŠE LICA SA TV N1: Zamenik gradonačelnika Beograda je najavio da će o svemu obavestiti Regulatorno telo za elektronske medije i nadležne institucije EU!
Foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

prijava podneta trećem osnovnom javnom tužilaštvu

VESIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ĐILASA I VIŠE LICA SA TV N1: Zamenik gradonačelnika Beograda je najavio da će o svemu obavestiti Regulatorno telo za elektronske medije i nadležne institucije EU!

Politika -

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić saopštio je na svom Fejsbuk nalogu da je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Stranke slobode i prave Dragana Djilasa, direktorke "Junajted Medije" Aleksandre Subotić, suvlasnika televizije N1 Dragana Šolaka, direktora te televizije Jugoslava Ćosića i njenih advokata Srđana Ćirovića i Tomaža Jeločnika.

Vesić smatra da su Ćosić, Ćirović i Jeločnik počinili krivično delo lažno prijavljivanje, a da su Djilas, Šolak i Subotić izvršili krivično delo lažno prijavljivanje u podstrekivanju.

Zamenik gradonačelnika navodi da je krivičnu prijavu podneo zbog prijave televizije N1 protiv njega i ocenio da je ta prijava usmerena protiv njega i "diskreditovanju i umanjenju" svega što je, kako kaže, postigao u privatnom poslu.

Dodaje da je način objavljivanja prijave protiv njega na televiziji N1, kako kaže, "klasičan primer zloupotrebe novinara i javnog glasila u privatne svrhe".

Motive za podnošenje krivične prijave protiv njega, smatra Vesić, trebalo bi tražiti u činjenici da su Djilas, Šolak i Subotićeva frustrirani zato što javno ukazuje na njihove zloupotrebe, malverzacije i afere.

Vesić smatra da ova lica "protivzakonito koriste televiziju N1 i njene novinare" da na njega vrše pritisak.

On ja najavio da planira da u narednim nedeljama o ovom slučaju obavesti strane suvlasnike televizije N1, Regulatorno telo za elektronske medije i nadležne institucije Evropske unije.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track