ZAVRŠEN VAŽAN SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić sa američkim kongresmenom Engelom, najtvrđim albanskim lobistom
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

susret na andrićevom vencu

ZAVRŠEN VAŽAN SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić sa američkim kongresmenom Engelom, najtvrđim albanskim lobistom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom Predstavničkog doma kongresa SAD Eliotom Engelom.

1 / 4 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sastanak je počeo u 10 sati. Kongresmen Engel je jedan od najaktivnijih i "najtvrđih" albanskih lobista u Vašington. Vučić i Engel već su se susreli, u februaru ove godine, tokom 55. Minhenske konferencije o bezbednosti, kada se predsednik Srbije sastao sa delegacijom američkog Kongresa, u kojoj je, kako su mediji preneli, bio i Engel, kao predsednik Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U fokusu tog susreta bio je slučaj braće Bitići. Kosovo i Metohija, a time i Srbija, je, međutim, tema na kojoj se Engel neprestano, sad već više decenija, aktivno angažuje.

On sam se nedavno pohvalio da je njegov "rad na promociji americko-kosovskih odnosa bio medu najsmislenijim dostignućima svih kongresnih godina", od 1989, od kad je u Kongresu, a spisak "dostignuća", s Engelove tačke gledišta je poduži - od zalaganja za bombardovanje SRJ, do formiranja vojske Kosova, povlačenja poternice za Ramušem Haradinajem, preko ocena da Srbija mora da se izbaci iz Partnerstva za mir, do ocene da Srbija nije spremna za ulazak u EU.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track