Najnovije vesti

DA LI ĆE I NJIH DA POBIJU? Smrt godinama KOSI svedoke protiv Haradinaja! Ovih 20 očevidaca krvavih zločina saslušano je u NAJVEĆOJ TAJNOSTI! Evo kako je ZLIKOVAC UHVAĆEN U OBRUČ!
Foto: AP / Visar Kryeziu

HAG ZOVE!

DA LI ĆE I NJIH DA POBIJU? Smrt godinama KOSI svedoke protiv Haradinaja! Ovih 20 očevidaca krvavih zločina saslušano je u NAJVEĆOJ TAJNOSTI! Evo kako je ZLIKOVAC UHVAĆEN U OBRUČ!

Politika

U istrazi tokom poslednjih nekoliko meseci saslušano je oko 20 svedoka, Srba i Albanaca, u vezi sa Ramušem Haradinajem.

 

Zbog zaštite tih svedoka sve je obavljeno u najvećoj tajnosti, a njihovi iskazi uzimani su u Beogradu, na severu i u unutrašnjosti Kosova.

 

Haradinaj je ranije danas, podnoseći neopozivu ostavku na mesto predsednika kosovske vlade i sam rekao da je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, što je naveo i kao razlog ostavke.

 

U Hag bi mogao da bude i pozvan njegov brat Daut Haradinaj, što bi značilo da je međunarodna zajednica krenula u obračun sa kriminogenim strukturama na Kosovu.

 

Haradinaj je u Hagu prvostepeno osuđen, a potom i oslobođen usled nedostatka dokaza, a upravo je jedan od najvećih problema na suđenju Haradinaju bilo je zastrašivanje i likvidacija svedoka. On je u Haškom tribunalu oslobođen usled nedostatka dokaza, jer je najveći problem na suđenju Haradinaju bilo upravo zastrašivanje i likvidacija svedoka.

 

Haradinaj je poslednjih nedelja došao u otvorenu konfrontaciju sa svim međunarodnim predstavnicima, ali i Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem.

 

On nije hteo da popusti u razgovorima oko taksi, i prema rečima našeg izvora počeo da se ponaša kao "šef na Kosovu".

 

Podsetimo, oko 30 svedoka i članova njihovih porodica brutalno je ubijeno od 1999, u vezi sa ratnim zločinima bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja i to uz naknadno overavanje hicem u glavu. Neki od njih su ubijeni vatrenim oružjem, dok su drugi stradali u saobraćajnim nesrećama. Posle njihovih likvidacija, potencijalni svedoci su odustali od svedočenja pred Tribunalom, zbog bojazni za život. 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...