MILIĆEVIĆ (SPS): Bojkot Skupštine izraz je političke impotencije, deo opozicije traga za načinom da se vrati, a da ne prizna poraz
Foto: Ana Paunković

Potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslaničkog kluba SPS

MILIĆEVIĆ (SPS): Bojkot Skupštine izraz je političke impotencije, deo opozicije traga za načinom da se vrati, a da ne prizna poraz

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslaničkog kluba SPS Đorđe Milićević ocenjuje da su razlozi što deo opozicija bojkotuje parlament njena anemičnost, politička impotencija i nemogućnost da kroz argumentovanu raspravu pokaže svoju snagu.

Drugi razlozi su nekakvi njihovi zahtevi koji ne odražavaju nikakav interes građana, kaže Milićević.

"Šta je interes građana u tome što opozicija želi da se bavi uređivanjem RTS, šta je interes što žele da se bave REM-om i na taj način kontrolišu medije", upitao je Milićević.

On kaže i da deo pozicije traži promenu izbornih procedura, jer bez toga, kako smatraju, izbori neće biti fer i demokratski. "A većina iz Saveza za Srbiju koja to traži je definisala pomenute procedure. Znači li to da ni izbori 2008. godine nisu bili fer", zapitao je Milićević.

On navodi da građani prepoznaju sve što su činili u proteklom periodu i da je svako od njih imao šansu.

"Lideri opozicije su bili u parlamentu. Kako su koristili poverenje koje su dobili od građana. Evo Dragan Đilas koji danas nije poslanik, proveo je ukupno 13 sati u parlamentu i diskutovao 51 minut. Eto koliko ga sve to interesuje, slično je i sa Vukom Jeremićem i ostalima", navodi Milićević u intervjuu za list.

- Ako niste u sali kada se govori o pitanjima od životnog značaja, kao što je Tijanin zakon, ili onima koja se tiču budućnosti zemlje, kao što je Kosovo, onda vam je sve jasno, zaključuje Milićević.

On dodaje i da se dijalog vodi u parlamentu, kao i da deo opozicije nikada nije napustio klupe. Takođe napominje i da deo opozicije traga za načinom kako da se vrati u Skupšitnu, a da to ne predstavi kao svoju grešku ili poraz.

On ocenjuje i da je SPS danas stranka budućnosti, da je relevantan činilac već 29 godina, kao i da se ne plaše onih koji su hteli da sprovedu 5. ili 6. oktobar.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track