Najnovije vesti

DAČIĆ SE SASTAO SA VIŠE AMBASADORA SRBIJE: Detaljno ih nformisao o situaciji na Kosovu kao i onome što je prethodilo prekidu dijaloga
Foto: Dado Đilas

ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje

DAČIĆ SE SASTAO SA VIŠE AMBASADORA SRBIJE: Detaljno ih nformisao o situaciji na Kosovu kao i onome što je prethodilo prekidu dijaloga

Politika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa više ambasadora Srbije, koje je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i jednostranim aktima Prištine.

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorima Srbije u Portugalu Oliverom Antićem, u Austriji Nebojšom Rodićem, u Albaniji Miroljubom Zarićem, u Nigeriji Đurom Likarem i sa ambasadorkom Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandrom Đurović.

Dačić je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, saopštio je MSP.

Šef diplomatije je preneo ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima Srbije, ministar je ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o mogućnostima intenzivnijeg produbljivanja odnosa na multilateralnom planu, kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...