VUČIĆ SE SASTAO SA MONDOLONIJEM: Poseta Makrona Beogradu zauvek obeležila istoriju srpsko-francuskih odnosa (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

oproštajna poseta mondolonija

VUČIĆ SE SASTAO SA MONDOLONIJEM: Poseta Makrona Beogradu zauvek obeležila istoriju srpsko-francuskih odnosa (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija kome je zahvalio za izuzetan doprinos jačanju srpsko-francuskih odnosa i poštovanju koje je, tokom svog boravka u Beogradu, pokazao za Srbiju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je rekao da je kruna predanog diplomatskog rada ambasadora Mondolonija bila nedavna poseta predsednika Makrona, kojom su Srbija i Francuska potvrdile nameru da, na osnovu postojanog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva, unaprede političku i ekonomsku saradnju, kao i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, što se odražava i kroz broj potpisanih bilateralnih dokumenata i dogovora koje treba ispuniti u narednom periodu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je još jednom zahvalio na časti, osećanjima i poštovanju koje je francuski predsednik ukazao Srbiji i njenim građanima, čime je osvojio našu duboku naklonost.

"Poseta predsednika Makrona je zauvek obeležila istoriju srpsko-francuskih odnosa", rekao je predsednik Vučić i dodao da Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i pouzdanog saveznika, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je naglasio da su, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, razumevanje koje je iskazao predsednik Makron tokom posete, od najvećeg značaja za Srbiju i izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.

Predsednik Vučić je ambasadoru Mondoloniju poželeo mnogo uspeha na važnoj dužnosti direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu evropskih i spoljnih poslova Francuske, koju preuzima na molbu predsednika Makrona i šefa diplomatije Le Drijana.

Ambasador Mondoloni je rekao da će ostati privržen razvoju srpsko-francuskih odnosa i podržavati politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, koju vodi predsednik Vučić.

On je rekao da je zadovoljan što su, tokom njegovog ambasadorskog mandata, Srbija i region vraćeni na agendu Francuske.

"Predsednik Makron je naišao na veoma topao prijem u Srbiji i otputovao je sa velikom energijom za rad na odnosima sa Srbijom i regionom", naglasio je odlazeći ambasador Francuske.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track