Najnovije vesti

NA VLASTI ĆE BITI NEKO OD PREDSTAVNIKA SEPARATISTA! SRBI NEMAJU ČEMU DA SE NADAJU: Vulin o rezultatima predstojećih izbora u Prištini
Foto: Dragana Udovičić

izbori na kim

NA VLASTI ĆE BITI NEKO OD PREDSTAVNIKA SEPARATISTA! SRBI NEMAJU ČEMU DA SE NADAJU: Vulin o rezultatima predstojećih izbora u Prištini

Politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da će na vlast u Prištini ponovo doći neko ko ima tvrdu poziciju prema Srbima, kao i da Srbi nemaju čemu posebno da se nadaju posle izbora.

- Ko god da bude na vlasti, biće neko od predstavnika separatista. Vrlo je verovatno da će ih predstavljati neko poznato lice, neko ko se takmiči ko će da zauzme tvrđu poziciju prema Srbima. Naše je da radimo za Srbe i to radimo kroz 149 projekata podrške, rekao je Đurić.

Govoreći o taksama, on je rekao da je neophodno da ih Priština ukine, kako bi se dijalog obnovio i krenulo putem bilo kakve normalizacije odnosa.

- Takse su na snazi od 21. novembra. Gotovo cela godina prođe, a da niko iz međunarodne zajednice nije preduzeo ništa. Vreme je da se prekine sa ćutanjem i da se gazi međunarodno pravo, rekao je Đurić.

foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Kada se radi o ljudima koji su na KIM počinili ratne zločine, Đurić je rekao da je Srbija uvek bila dosledna da se kazne ratni zločini bez obzira na nacionalnost.

- Ako je neko od separatista mislio da je van pravde, treba da zna da ratni zločin ne zastareva. Za razliku od njih i nekih drugih, u Srbiji postoji jasna podela vlasti i neću da se u političkom smislu mešam u rad pravosuđa. Kao građanin mogu da kažem da sam ponosan što ne odustajemo od gonjenja najokorelijih albanskih zločinaca, rekao je Đurić.

Podsetio je da Srbija vrlo čvrsto odbija da odustane od gonjenja jer porodice, dodaje, zaslužuju pravdu.

Povodom vesti da je Kancelarija za prikupljanje i dokumentovanje ratnih zločina nad Albancima u Đakovici predala Specijalnom tužilaštvu u Prištini 12 tužbi protiv Srba, tereteći ih za ratne zločine, Đurić kaže da je Beograd upozoravao na hajku protiv Srba.

Prema njegovim rečima, napadi na porodicu predsednika Vučića imaju veze sa njegovim odnosom prema pitanju Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...