HRVATSKA PREDSEDNICA JE BOLESNICA! ODVRATNA ŽENO, IDI LEČI SE: Kolinda: Žalim što u „Oluji“ nisam ubijala Srbe!
Foto: BETA/HINA/Mladen Volarić/EV, Arhiva

Kakav skandal

HRVATSKA PREDSEDNICA JE BOLESNICA! ODVRATNA ŽENO, IDI LEČI SE: Kolinda: Žalim što u „Oluji“ nisam ubijala Srbe!

Politika -

Sumanuto: Grizla me je savest. Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, rekla je Grabar Kitarović sećajući se akcije iz 1995. godine tokom koje je ubijeno 2.000, a proterano 250.000 Srba. Državni vrh Srbije zgrožen

Sećanje na akciju „Oluja“, u kojoj je pobijeno oko 2.000, a nasilno proterano 250.000 Srba, poslužilo je i ove godine hrvatskom državnom vrhu da se bukvalno utrkuje u tome ko će u javnosti ispasti bolji Hrvat i veći srbomrzac! U žestokoj konkurenciji pobedu je ipak odnela predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, i to izjavom da ju je tokom akcije „Oluja“ 1995, dok je radila u Ministarstvu spoljnih poslova, toliko grizla savest da je malo falilo da uzme pušku u ruke i ode lično da ubija Srbe!

Prvorazredni skandal

- Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas - ispovedala se ona preksinoć na prijemu u Kninu, povodom obeležavanja 24. godišnjice „Oluje“, koju Hrvatska nizom manifestacija slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za Kurir da je ova poruka predsednice Hrvatske prvorazredni skandal.

- Je l‘ ona to žali što nije ubijala Srbe? Ovo je nečuveno. Zamislite da bilo ko od nas u Srbiji izjavi nešto slično. Kolinda Grabar Kitarović je pokazivala i ranije agresiju i antisrpstvo, ali ovo je prvorazredni skandal - izjavio je Dačić.

Skandalozne izjave mogle su se čuti i od ostalih hrvatskih zvaničnika. Ministar odbrane Damir Krstičević otvoreno je zapretio da je hrvatska vojska spremna na nove „Oluje“.

- Svima koji danas imaju pretenzije na našu zemlju i koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske poručujem da je hrvatska vojska danas spremna na nove „Oluje“ - izjavio je on.

Novog progona neće biti

Naš ministar odbrane Aleksandar Vulin odbrusio je Krstičeviću da se „Oluja“ prema Srbima više nikada neće ponoviti:

- Ako je u Hrvatskoj spremaju za nekog drugog, to je već njihov problem. Srbima nemojte pretiti! Srbija ne želi ni pedalj Hrvatske, a sve manje je žele i Hrvati, koji je masovno napuštaju. Ne postoji zemlja na svetu koja se raduje proterivanju svojih državljana i ne postoji zemlja u Evropi koja se još uvek drži fašističke ideologije i prakse kao što to čini Hrvatska.

foto: Profimedia

Ustaška ikonografija u Kninu

HITLEROVI BRKOVI I „ZA DOM SPREMNI“

Ustaška ikonografija i ove godine je viđena na državnim manifestacijama povodom godišnjice „Oluje“. Najupadljiviji je bio predvodnik HOS Marko Skejo, koji i dalje s ponosom nosi hitlerovske brčiće. On je s pripadnicima HOS juče prošetao Kninom i na trgu su nekoliko puta uzviknuli ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

foto: Beta/Miroslav Lelas

Plenković gura prst u oko

PREDSEDAVANJE EVROPSKOM UNIJOM POSVETIĆEMO BRANITELJIMA

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će hrvatsko predsedavanje EU biti posvećeno braniteljima koji su zaslužni za „Oluju“.

- Za nekoliko meseci Hrvatska će predsedavati EU i biti za kormilom zajednice od pola milijarde ljudi. To je veliko priznanje svim hrvatskim braniteljima i zato možemo s ponosom reći da to predsedavanje posvećujemo upravo njima - naglasio je on.

foto: EPA/Tatyana Zenkovich

Žurkom protiv proustaškog pevača

KUD IDIJOTI U INAT TOMPSONU

Legendarni hrvatski pank bend KUD Idijoti organizovao je žurku u nedelju, u vreme održavanja Tompsonovog koncerta u Splitu, i time se usprotivio njegovom fašizmu.

- Poštovani, danas u Splitu naše društvo, nas tačno 17, imamo Idijoti parti, sve u inat fašistima okupljenim oko Tompsona i njegovom koncertu na rivi u Splitu, malo nas je, al‘ smo g***a - navedeno je u poruci benda na Fejsbuku.

foto: Beta/Miroslav Lelas

Prozivka bivšeg ministra

POVRAĆA MI SE, ONA JE KRALJICA PATETIKE

Kitarovićku su ovim povodom isprozivali i u Hrvatskoj. Bivši ministar branitelja Fred Matić rekao je da je nakon njenog govora dobio nagon za povraćanjem. Zapitao se da li je Grabar Kitarović nekada neko branio da uzme pušku i ode na ratište:

- Pa što nije uzela pušku? Nije postojao test inteligencije niti psihofizičkih sposobnosti da se bude branitelj. Ona je kraljica patetike.

foto: Profimedia

SVI KOLINDINI ISPADI PROTIV SRBA

Jun 2016.

Izjavila da obožava da sluša Marka Perkovića Tompsona, pevača koji i u svojim pesmama otvoreno veliča ustaštvo

Decembar 2016.

Pravdala se zbog srpskih čokolada koje je delila dubrovačkoj deci, pa rekla da su se „sporni“ slatkiši greškom našli u korpi s hrvatskom robom

Septembar 2017.

U pokušaju da opravda tablu u Jasenovcu s natpisom „Za dom spremni“, izblamirala se tvrdnjom da je to „stari hrvatski pozdrav“

Novembar 2017.

Na proslavi Dana sećanja u Vukovaru pojavila se u „zenga“ čizmama, koje su u ratu nosili pripadnici hrvatske paravojne formacije Zbor narodne garde

foto: Beta/Dario Grzelj

Jul 2019.

Usprotivila se vraćanju ćirilice u Vukovar i stala u odbranu gradonačelnika tog grada, koji ignoriše odluku Ustavnog suda o tom pitanju

foto: Profimedia
foto: Kurir

Ne propustite

DANAS POKLON DODATAK: Školsko zvono

foto: Kurir

Kurirov vodič za polazak u školu

Spremite se za 1. septembar

Priprema prvaka i cele porodice za novi ritam, preporuke učitelja i iskustvo jedne mame i kvalitetan pribor i želje deteta – mogu da idu zajedno

Saveti doktora kako izabrati najbolji ranac

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ivana Kljajić Foto: BETA/HINA/Mladen Volarić/EV,Arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track