VLADO GEORGIEV OBJAVIO TVIT O POREKLU PESME TAMO DALEKO PA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Pevač ovim snimkom održao čas istorije, a evo šta je poručio CRNOGORSKIM VLASTIMA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

reakcija

VLADO GEORGIEV OBJAVIO TVIT O POREKLU PESME TAMO DALEKO PA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Pevač ovim snimkom održao čas istorije, a evo šta je poručio CRNOGORSKIM VLASTIMA! (VIDEO)

Politika -

Nakon što je u Herceg Novom izveo pesmu "Tamo daleko", kao i posle pretnji tužbom od strane Ministarstvo kulture Crne Gore, Vlado Georgiev je rešio da crnogorskim vlastima "očita lekciju iz istorije", kako je napisao na svom Tviter profilu.

Naime, poznati pevač je objavio snimak na svom TvIter nalogu na kojem se vidi kako brodom plovi ka ostrvu Vidu sa Ljubomirom Saramandićem, kustosom Muzeja na Vidu i kustosom Srpske kuće.

U videu jeste mali čas istorije koja je stara čitav jedan vek, a u komentaru ga je Georgijev namenio "Ministarstvu kulture Crne Gore i svima ostalima koji ne znaju šta je Tamo daleko i koliko su daleko otišli..."

Ispod Vladinog tvita nizali su se komentari podrške:

- Moja majka je iz Boke. Moj đed je iz Boke. I njegovi roditelji. I njihovi roditelji.

Svi su se uvek “pisali” Srbima. Na kapi moga prađeda iz Boke izvezeno je 4S.

Nikada se neću pomiriti sa stvaranjem lažne milogorske “nacije”, stoji u jednom komentaru.

- Svaka tebi čast majstore, još jedan je u nizu mnogih.

Poslušajte šta kustos kaže o istoriji pesme "Tamo daleko", kao i gde je odveo popularnog pevača.

Da podsetimo, Ministarstvo kulture Crne Gore potvrdilo je da će biti podnete krivične prijave protiv Vlade Georgijeva i organizatora humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" zbog "negiranja crnogorskog identiteta".

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track