20 MILIONA DINARA ZA OBNOVU OSNOVNIH ŠKOLA U LOZNICI: Većina radova je završena, školska godina će početi na vreme
Foto: T.Ilić

rekonstrukcija školskih objekata

20 MILIONA DINARA ZA OBNOVU OSNOVNIH ŠKOLA U LOZNICI: Većina radova je završena, školska godina će početi na vreme

Srbija -

Letnji radovi na sređivanju lozničkih škola biće završeni do sredine sledeće sedmice, sve osnovne i srednje škole spremno će dočekati početak nove školske godine i nastava će početi na vreme, potvrđeno je na sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Loznici.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, radovi se finansiraju iz gradske kase i biće urađeno mnogo poslova neophodnih za još bolje uslove nastave.

U školi ’’Vera Blagojević“ u Banji Koviljači privode se kraju radovi na rekonstrukciji dela krova i zameni oluka. Rekonstrukcija krova obavlja se i u OŠ ’’Vuk Karadžić“ u Loznici gde se radi i demontaža starog dimnjaka, dok je rekonstrukcija toaleta posao koji se izvodi u istoimenoj školi u Lipnici. Na školskoj zgradi izdvojenog odeljenja lešničke OŠ ’’Petar Tasić“ u Novom Selu u toku je zamena krova i osvetljenja, postavljanje novih podova, izrada fasade, tako da će posle svega to biti gotovo nov objekat. U školi ’’14. oktobar“ u Dragincu urađena je izolacija na krovu, u Klupcima je rekonstruisan deo krova. Gotova je izrada spuštenih plafona u starom delu zgrade, postavljena nova rasveta i završeno krečenje u školi ’’Anta Bogićević“, dok će Vukovoj spomen školi u Tršiću sada biti okončana pre nekoliko godina započeta rekonstrukcija krova.

foto: T.Ilić

Za radove na letnjem sređivanju osnovnih lozničkih škola grad je ove godine izdvojio nešto više od dvadeset miliona dinara, a dve škole dobile su novac i od države.

Mada će radovi trajati nastava će se nesmetano odvijati u Vukovoj spomen školi gde će biti zamenjana fasadna stolarija i u školi ’’Dositej Obradović“ u Klupcima, gde će dobijeni novac upotrebiti za potpunu rekonstrukciju sanitarnih čvorova.

Na sastanku Aktiva direktora rešeno je da ove godine bude centralizovana i javna nabavka za osiguranje imovine i lica školama, kao što je ranije učinjeno sa javnom nabavkom što se tiče kapitalnog održavanja i nabavkom ogreva.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track